ΔΕΙΤΕ: Τι συνέβη σαν σήμερα

20:51 28/11/2011 - Πηγή: 24wro

28 Νοεμβρίου 1520Ο Μαγγελάνος στον Ειρηνικό ωκεανό...

Στις 10 Αυγούστου 1519, τα πέντε πλοία υπό τη διοίκηση του Μαγγελάνου -Trinidad, San Antonio, Concepción, Victoria και Santiago - αναχώρησαν από τη Σεβίλλη και από τον ποταμό Guadalquivir κατέβηκαν στο Sanlúcar de Barrameda, στις εκβολές του. Εκεί παρέμειναν περισσότερο από πέντε εβδομάδες. Τέλος, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 20 Σεπτεμβρίου. Στις 21 Οκτωβρίου ο στόλος έφτασε στο Cape Virgenes και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχαν βρει ένα πέρασμα, γιατί τα νερά ήταν
αλμυρά και βαθιά. Τέσσερα πλοία άρχισαν μια επίπονη διαδρομή μέσω των 373 μιλίων (600 χλμ) στο πέρασμα που ο Μαγγελάνος ονόμασε Estrecho (Canal) de Todos los Santos, (το κανάλι των Αγίων Πάντων), επειδή ο στόλος ταξίδεψε μέσα από αυτό την 1η Νοεμβρίου, Ημέρα των Αγίων Πάντων για τους καθολικούς. Το στενό σήμερα ονομάζεται το Στενό του Μαγγελάνου. Ο Μαγγελάνος ανέθεσε στο Concepción και το San Antonio να το εξερευνήσουν αλλά το τελευταίο, με κυβερνήτη τον Gómez, εγκατέλειψε και επέστρεψε στην Ισπανία στις 20 Νοεμβρίου. Στις 28 Νοεμβρίου τα υπόλοιπα τρία πλοία εισήλθαν στο Νότιο Ειρηνικό. Ο Μαγγελάνος το ονόμασε Ειρηνικό Ωκεανό, λόγω της φαινομενικής ακινησίας του. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στην Γη του Πυρός από την πλευρά του Ειρηνικού.
Αστρολογικά: Ύστερα από την σύνοδο Ουρανού-Ποσειδώνα στο μεταίχμιο Σκορπιού-Τοξότη το 1479, τα όρια του τότε γνωστού κόσμου επεκτάθηκαν και ο Μαγγελάνος ήταν ο πρώτος που απέδειξε στην πράξη πως η Γη ήταν σφαιρική, διαπλέοντας και τον Ειρηνικό ωκεανό. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνέβαλε δραστικά στην διαμόρφωση της νέας παγκόσμιας εικόνας και ισορροπίας, δημιουργώντας μια νέα τάξη πραγμάτων και «επιβλέποντας» την επέκταση των Ευρωπαίων αλλά και την συνεπακόλουθη συρρίκνωση των ιθαγενών πολιτισμών. Η χρονιά του 1520 ήταν γόνιμη για ταξίδια εξ αιτίας της παρουσίας του Δία στον Τοξότη, ο οποίος μάλιστα ως αστρικός έκανε μια χαρακτηριστική αντίθεση ακριβείας με τον τροπικό Ουρανό.

28 Νοεμβρίου 1893-Οι γυναίκες ψηφίζουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές Οι γενικές εκλογές που έγιναν Τρίτη 28 Νοεμβρίου για τους άποικους και 20 Δεκεμβρίου για τους Māori στη Ν. Ζηλανδία είχαν το αξιοσημείωτο γεγονός ότι για πρώτη φορά κλίθηκαν να ψηφίσουν όλες οι γυναίκες, ηλικίας άνω των 21 χρονών. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι 302.997 (75,3%) ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, τις εκλογές κέρδισε το Φιλελεύθερο Κόμμα και ο Richard Seddon έγινε πρωθυπουργός.
Αστρολογικά: Η «σύμπτωση» του γεγονότος με την σύνοδο Ποσειδώνα-Πλούτωνα στους Διδύμους δεν ήταν βέβαια τυχαία. Στην συγκεκριμένη όψη που γίνεται κάθε 500 χρόνια περίπου οφείλονται όλα σχεδόν τα «καινά δαιμόνια» της σύγχρονης εποχής και ιδιαίτερα εκείνα που συνδέονται με τις unisex εφαρμογές. Κάτω από την επιρροή της ο τρόπος ανάπτυξης αλλά και οι γενικότερες κατευθύνσεις του πολιτισμού μας άλλαξαν και εμπλουτίστηκαν από την εμφάνιση των αντίθετων πόλων σε σχέση με ένα θεμελιώδες αλλά και
Keywords
Τυχαία Θέματα