ΔΕΙΤΕ: Τι συνέβη σαν σήμερα

21:01 30/11/2011 - Πηγή: 24wro
30 Νοεμβρίου 1954 Μετεωρίτης εναντίον ανθρώπου...

Ο μετεωρίτης έπεσε στις 14:46 τοπική ώρα, κοντά στην πόλη Sylacauga της Αλαμπάμα. Αν και επισήμως γνωστός ως μετεωρίτης Sylacauga, συχνά αναφέρεται και ως Hodges, επειδή ένα τμήμα του χτύπησε την Ann Elizabeth Hodges.
Ο μετεωρίτης Sylacauga είναι το πρώτο, τεκμηριωμένα, εξωγήινο αντικείμενο που προκάλεσε σωματικές βλάβες σε άνθρωπο . Το κομμάτι που είχε μέγεθος γκρέιπφρουτ έπεσε στη στέγη ενός σπιτιού στο Oak Grove, της Αλαμπάμα, αναπήδησε σε μια μεγάλη ξύλινη ραδιοφωνική κονσόλα και χτύπησε τη Hodges ενώ εκείνη κοιμόταν στον καναπέ.
Η 31χρόνων γυναίκα ήταν άσχημα μελανιασμένη από τη μία πλευρά του σώματός της, αλλά σε θέση να περπατήσει. Το όλο γεγονός έλαβε παγκόσμια δημοσιότητα. Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης δεν είναι το μόνο εξωγήινο αντικείμενο που έχει χτυπήσει άνθρωπο. Το 1992, ένα πολύ μικρό τμήμα μετεωρίτη χτύπησε ένα νεαρό αγόρι της Ουγκάντα​ αλλά η ταχύτητά του είχε επιβραδυνθεί από ένα δέντρο και δεν προκάλεσε καμία ζημία.
Η είσοδος του μετεωρίτη καθώς περνούσε στη γήινη ατμόσφαιρα έγινε ορατή σε τρεις Πολιτείες, παρόλο που έπεσε μεσημέρι.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε ένα ελικόπτερο για να πάρει το μετεωρίτη. Ο Eugene Hodges, ο σύζυγος της γυναίκας που χτυπήθηκε, προσέλαβε έναν δικηγόρο για να τον πάρει πίσω, το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους, Bertie Guy, που ισχυρίστηκε ότι ήθελε να τον πουλήσει για να καλύψει τη ζημιά στο σπίτι, εφόσον υπήρξαν προσφορές μέχρι και $ 5.000 για την αγορά του. Όταν τον επέστρεψαν, πάνω από ένα χρόνο αργότερα, το ενδιαφέρον του κοινού είχε μειωθεί και δεν βρήκαν πια αγοραστή, πρόθυμο να πληρώσει. Η Ann Hodges ένιωθε άβολα με την προσοχή του κοινού και τη διαμάχη για την κυριότητα του μετεωρίτη. Ενάντια στις επιθυμίες του συζύγου της, τον δώρισε τελικά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Αστρολογικά: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο μετεωρίτης προσγειώθηκε πάνω στην άτυχη γυναίκα στις 18:46 UT. Και σίγουρα θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωρίζαμε το ωροσκόπιο της, ωστόσο η αστρολογική φωτογραφία του συμβάντος είναι από μόνη της ...αποκαλυπτική! Γιατί το προφανές κλειδί του γεγονότος είναι η σύνοδος του αστρικού Ωροσκόπου με τον Άρη στον Υδροχόο η οποία υποδηλώνει μια παράδοξη επίθεση-προσβολή και μάλιστα από τον αέρα ή το Διάστημα (το ζώδιο συνδέεται στενά με αυτό). Οι αντιθέσεις του πλανήτη και του Ωροσκόπου με τον Πλούτωνα καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της απρόσμενης επίθεσης που λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή στην Ann Elisabeth Hodges.

30 Νοεμβρίου 1998, 1999 - Οι μεγάλες συγχωνεύσεις -Η Exxon και η Mobil υπέγραψαν συμφωνία συγχώνευσης 73.700.000.000 δολαρίων, δημιουργώντας έτσι την Exxon-Mobil, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο.
Deutsche Bank ανακοίνωσε την εξαγορά της Bankers Trust για περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι έγινε το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο.
-Η British Aerospace και η Marconi Electronic Systems συγχωνεύονται για να σχηματίσου
Keywords
Τυχαία Θέματα