Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 1/12

14:56 1/12/2011 - Πηγή: 24wro
Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό περιτύλιγμα...

1 Δεκεμβρίου 1826 - Ο Φαβιέρος διασπά την πολιορκία της Ακρόπολης
Ο Charles Nicolas Fabvier (ελληνικά: Κάρολος Φαβιέρος) ήταν πρέσβης και μέλος του γαλλικού Κοινοβουλίου ο οποίος έπαιξε διακεκριμένο ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Το 1823 αποφάσισε να φύγει από τη Γαλλία και ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους Έλληνες στην Επανάσταση. Πρώτος στόχος του ήταν η εποπτεία των οχυρώσεων του Ναβαρίνου.
Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Βρετανία για να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τον Φιλελληνισμό. Επιστρέφοντας και πάλι στην Ελλάδα, διορίστηκε επικεφαλής του μικρού ελληνικού τακτικού στρατού, με τον οποίο συμμετείχε σε πολλές μάχες, και κυρίως την Πολιορκία της Ακρόπολης των Αθηνών το 1826. Το 1828, επέστρεψε στη Γαλλία για λίγο για να επανέλθει στην Ελλάδα μαζί με τη γαλλική εκστρατεία του Μοριά. Το 1830, επέστρεψε στη Γαλλία και πήρε μέρος στην Επανάσταση του Ιουλίου. Αρχικά επιτελάρχης του Γενικού Étienne Maurice Gérard, στις 4 Αυγούστου έγινε στρατιωτικός διοικητής στο Παρίσι. Το 1831, υπέβαλε την παραίτησή του και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Αντιστράτηγου. Το 1848 στάλθηκε ως πρέσβης της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη, και στη συνέχεια στη Δανία. Πίσω στη Γαλλία, εξελέγη στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ως εκπρόσωπος του Meurthe. Εκεί συντάχθηκε με τη συντηρητική ομάδα της συνέλευσης. Αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή στις 2 Δεκεμβρίου 1851, και πέθανε στο Παρίσι, τέσσερα χρόνια αργότερα.

Αστρολογικά: «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» ο Τοξότης Charles Favier γύρισε σχεδόν όλη την Ευρώπη συμμετέχοντας σε ποικίλες επαναστάσεις με την ιδιότητα του στρατηγού και του διπλωμάτη. Στον γενέθλιο χάρτη του (γεν στις 10/12/1782) ξεχωρίζει το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Δία σε Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερω αντίστοιχα.
Η συμβολή του στον αγώνα των Ελλήνων ήταν πολύτιμη, σε μια περίοδο μάλιστα που η επανάσταση δοκιμαζόταν από την διχόνοια και τις στρατιωτικές επιτυχίες των Τούρκων και του Ιμπραήμ.
Το «γιουρούσι» στην Ακρόπολη έγινε σε περίοδο εκλείψεων με τον Άρη στον Υδροχόο σε τρίγωνο με τον Δία στο Ζυγό να δίνει το γενικό πρόσταγμα.

1 Δεκεμβρίου 1955 - Το αντιρατσιστικό κίνημα στις ΗΠΑ
Το Αφροαμερικανός Κίνημα των Πολιτικών Δικαιωμάτων (1955-1968) είχε αποφασίσει διάφορες κινήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων εις βάρος των Αφροαμερικανών και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων ψήφου τους. Το κίνημα χαρακτηριζόταν από σημαντικές εκστρατείες πολιτικής αντίστασης με πράξεις μη βίαιης διαμαρτυρίας και πολιτική ανυπακοή. Την 1η Δεκεμβρίου του 1955, η Rosa Parks (η "μητέρα του Κινήματος αστικών δικαιωμάτων») αρνήθηκε να σηκωθεί και να προσφέρει τη θέση της στο τοπικό λεωφορείο για να καθίσει ένας λευκός επιβάτης, όπως συνιθιζόταν. Ήταν γραμματέας της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP) Montgomery κι εκείνη τη μέρα επέστρεφε από μια συνάντηση στο κέντρο Highlander του Tennessee όπου ως μια σ
Keywords
Τυχαία Θέματα