Δείτε πώς θα βρείτε δουλειά στο εξωτερικό

01:51 18/6/2011 - Πηγή: 24wro

Η ανεργία πιθανότατα ξεπερνά το επίσημο 16.2% που ανακοινώθηκε μες στην εβδομάδα...



και η εύρεση εργασίας είναι σχεδόν ζήτημα τύχης, έτσι όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν εργασιακή διέξοδο στο εξωτερικό.

Τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα δίνει μια πρωτοβουλία της Κομισιόν, το Euraxess http://ec.europa.eu/euraxess/, το οποίο μέσα από τις χιλιάδες αγγελίες που δημοσιεύει κάθε μέρα δίνει στους
ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν θέση εργασίας σε 38 ευρωπαϊκά κράτη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον πτυχίο ανώτατης σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ).

Ταυτόχρονα, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δωρεάν υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εύρεση κατοικίας στη χώρα που βρήκαν εργασία, αλλά και εκμάθηση της γλώσσας. Επίσης, δημοσιεύει και ένα πλήθος διαθέσιμων υποτροφιών, αποτελώντας γέφυρα και για τους επιστήμονες που θέλουν να εξειδικεύσουν τις σπουδές τους.

Ενδεικτικό, των ευκαιριών για εύρεση εργασίας που προσφέρει ο διαδικτυακός τόπος είναι το ότι έχει βοηθήσει περίπου 500.000 ανθρώπους να βρουν εργασία σε όλη την Ευρώπη, ενώ μόνο το ελληνικό δίκτυο Euraxess http://mobility.certh.gr/pls/rmp/mobility.main έχει διαμεσολαβήσει για την εύρεση εργασίας περισσότερων από 3.500 επιστημόνων.

Σημειώνεται, δε, ότι η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη φιλοξενεί αγγελίες, αλλά και υποτροφίες, από δεκάδες χιλιάδες οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει κλείσει συμφωνίες με διεθνούς κύρους Jobs Platforms (σσ εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού), ώστε να δημοσιεύουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

«Η ανανεωμένη δικτυακή πύλη του ελληνικού δικτύου Euraxess έχει περισσότερους από 1.000 επισκέπτες τον μήνα, ενώ πάνω από 150 φορείς και επιχειρήσεις της Ελλάδας αναρτούν τις αγγελίες τους», τονίζει στο voreia.gr ο συντονιστής του ελληνικού δικτύου, Δημήτριος Στασινόπουλος.

«Ενδεικτικό τις επιτυχίας της πρωτοβουλίας και των ευκαιριών που προσφέρει είναι ότι η ευρωπαϊκή πύλη έχει περίπου 2 – 3 εκατ. επισκέπτες τον μήνα. Μάλιστα, η χώρα μας – κυρίως λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τελευταία – είναι τρίτη σε επισκεψιμότητα, ενώ από τα 18.000 βιογραφικά που έχουν καταθέσει υποψήφιοι, τα 1.000 προέρχονται από την Ελλάδα», συμπληρώνει.

Πλήρης και άρτια υποστήριξη

Ωστόσο, το Euraxess δεν περιορίζεται στο ρόλο μιας απλής μηχανής αναζήτησης εργασίας, αλλά προσφέρει ένα πλήθος δυνατοτήτων και για τους πολίτες που ψάχνουν δουλειά ή υποτροφία.

Καταρχάς ο ενδιαφερόμενος επιστήμονας, αν δεν βρει τη θέση που τον ικανοποιεί, μπορεί να καταθέσει το βιογραφικό του (ακόμα και ανώνυμα), το οποίο είναι διαθέσιμο στις εταιρείες που έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει τα στοιχεία της έρευνάς του και το Euraxess θα τον ειδοποιήσει με email, μόλις βρεθεί μια δουλειά που ταιριάζει στο προφίλ της αναζήτησής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δίνει τόσο μεγάλη σημασί
Keywords
Τυχαία Θέματα