ΔΕΙΤΕ: Οι μεγαλύτερες αποδράσεις όλων των εποχών

16:56 7/9/2011 - Πηγή: 24wro
Πανούργα σχέδια που οδήγησαν φυλακισμένους στην ελευθερία...
Κάποιοι εγκληματίες είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν πως «της φυλακής τα σίδερα» δεν είναι για αυτούς. Οι περισσότεροι από αυτούς συνηθίζεται να αποτυγχάνουν παταγωδώς, χάνοντας πολλές φορές και τη ζωή τους ενώ προσπαθούν να δραπετεύσουν.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες μέσω ενός ιδιοφυούς σχεδίου, τεράστιων αποθεμάτων θέλησης και αρκετής τύχης κατάφεραν να βάλουν τα «γυαλιά» σε διεθνή συστήματα ασφαλείας.

Δείτε μερικούς από τους μεγαλύτερους δραπέτες στην Ιστορία:

Giacomo Casanova (1753) – Απόδραση από τι φυλακές Piombi της Βενετίας



Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Casanova δεν έχει μείνει στην ιστορία μόνο ως το πρότυπο του απόλυτου γυναικά. Ο Βενετσιάνος συγγραφέας είχε φυλακιστεί το 1753 στις φυλακές Piombi, οι οποίες ονομάζονται και Leads λόγω της χαρακτηριστικής οροφής τους που είναι κατασκευασμένη από μόλυβδο προκειμένου να κάνει τις αποδράσεις αδύνατες.

Αφού κατάφερε να βάλει κρυφά στο κελί του έναν μεταλλικό λοστό, ο Καζανόβα μαζί με έναν κρατούμενο ιερέα κατάφεραν να ανοίξουν μια τρύπα στην οροφή του κελιού και να βγουν έξω. Από εκεί, ακολουθώντας μια πολύπλοκη διαδρομή μέσα από παράθυρα δωματίων, εξωτερικές σκάλες και σχοινιά, κατάφεραν να φτάσουν στο ισόγειο των φυλακών, να σπάσουν μια κλειδαριά και να αποδράσουν τελικά με μία γόνδολα.

Χρόνια μετά, ο Καζανόβα έγραψε και κυκλοφόρησε μάλιστα το χρονικό της απόδρασής του σε βιβλίο.

Απόδραση από τις φυλακές του Αλκατράζ (1962)



Το έτος 1962 είναι σημαντικό για την παγκόσμια ιστορία των αποδράσεων. Είναι η χρονιά που ο Frank Morris και τα αδέλφια Clarence και John Anglin κατάφεραν να δραπετεύσουν από τις διάσημες φυλακές του νησιού Αλκατράζ στο Σαν Φρανσίσκο.

Στις φυλακές αυτές κρατούνταν οι σκληρότεροι εγκληματίες της εποχής και η κατασκευή τους μαζί με την τοποθεσία τους καθιστούσε το ενδεχόμενο της απόδρασης να φαίνεται αδύνατο.

Οι τρεις άνδρες χρειάστηκαν μήνες για να φέρουν σε εφαρμογή το σχέδιο που αργότερα έγινε η πιο θαυμαστή απόδραση στην Ιστορία. Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα που απέσπασαν από μια ηλεκτρική σκούπα, κατάφεραν να φτιάξουν ένα αυτοσχέδιο τρυπάνι. Με αυτό μπόρεσα να σκαλίσουν το τσιμέντο των κελιών τους και να περάσουν στον πιο κοντινό αεραγωγό των φυλακών.

Κατάφεραν να φτάσουν σε μία καμινάδα, να την κατέβουν και να βγουν στη μικρή παραλία του νησιού. Από εκεί διέφυγαν με τον μόνο δυνατό τρόπο: φτιάχνοντας μια σχεδία με ό,τι βρήκαν μπροστά τους, με την οποία κωπηλάτησαν έως τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Οι φύλακες καθυστέρησαν να πάρουν είδηση τη μεγάλη απόδραση καθώς οι τρεις δραπέτες είχαν φροντίσει να αφήσουν αυτοσχέδιες κούκλες φτιαγμένες από σαπούνι, τρίχες και χαρτί τουαλέτας, οι οποίες «υποδύονταν» εκείνους να κοιμούνται.

Οι αδελφοί Anglin
Keywords
Τυχαία Θέματα