ΔΕΙΤΕ: Οι δέκα πιο ισχυρές businesswomen στον κόσμο

06:40 10/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ο καιρός από τότε που οι γυναίκες έμεναν στο σπίτι...
και η μόνη τους ασχολία ήταν ό,τι έχει σχέση με το σύζυγο, τα παιδιά και την ευρύτερη οικογένεια έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Στις μέρες μας γυναίκες και άντρες μπορούν και ακολουθούν το ίδιο επάγγελμα με την ίδια επιτυχία, ενώ το …ασθενές φύλο έχει κατακτήσει ακόμη και την αδνροκρατούμενη κάστα της επιχειρηματικότητας και μάλιστα με τους ανώτερους τίτλους, εκείνους της προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου. Ποιες είναι, λοιπόν, οι δέκα πιο ισχυρές businesswomen στον
κόσμο;





1. Irene Rosenfeld, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $13,475,794



Στην πρώτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα συναντάμε την 52χρονη Irene Rosenfeld που είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας τροφών Kraft. Η Rosenfeld έκανε μια μεγάλη επίδειξη της δύναμής της, όταν αποφάσισε να διχοτομίσει την Kraft σε δύο εταιρείες, μια στρατηγική ακριβώς αντίστροφη από αυτήν που το 2010 την είχε τοποθετήσει στη δεύτερη θέση και η οποία είχε ως στόχο την επέκταση της εταιρείας μέσω εξαγορών , όπως η αγορά της Cadbury. Αν και ο καινούργιος της ρόλος ακόμη δεν έχει καθοριστεί, η ίδια θα παραμείνει στη θέση της διευθύνοντος συμβούλου μέχρι και το 2012.






2. Indra Nooyi , Συνολική αποζημίωση για το 2010 $14,032,298                



Την επόμενη ακριβώς θέση καταλαμβάνει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Pepsi, Indra Nooyi. Με την 55χρονη στο τιμόνι της εταιρείας, η PepsiCo επικεντρώθηκε στα προιόντα με στόχο τη διατροφή, μια επιχείρηση που προσπαθεί να αυξήσει τις απολαβές της στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 από τα 10 δισεκατομμύρια που επέφερε το 2010. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι η Nooyi είχε κατακτήσει την πρώτη θέση, όμως οι κριτικές που της ασκήθηκαν περί αδιαφορίας για το κέντρο επιχείρησης σόδας στη Βόρεια Αμερική, είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί ένα σημαντικό μερίδιό από τις πωλήσεις της Coke Pepsi.






3. Patricia Woertz, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $11,030,280



Η 58χρονη Patricia Woertz, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Archer Daniels Midland (ADM) από την άλλη παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση και το 2011. Η επεξεργασία των βασικών γεωργικών προϊόντων, όπως είναι οι ελαιούχοι σπόροι, το καλαμπόκι και σιτάρι αύξησε τις πωλήσεις της ADM χάρη στην ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση. Η άλλοτε λογιστής και πρώην στέλεχος του πετρελαίου άπλωσε τα δίχτυα της σε αναπτυσσόμενες περιοχές όπως είναι η Νότια Αμερική, με βλέψεις για κατασκευή εργοστασίου βιοντίζελ στη Βραζιλία, αλλά και δημιουργία εγκατάστασης σόγιας στην Παραγουάη.






4. Ellen Kullman, Συνολική αποζημίωση για το 2010 $11,321,316            



Η Ellen Kullman, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της DuPont από την έβδομ
Keywords
Τυχαία Θέματα