ΔΕΙΤΕ: Ο Λουκάνικος και οι Έλληνες στα πρόσωπα του TIME για το 2011

22:31 15/12/2011 - Πηγή: 24wro
Πρόσωπο της χρονιάς επέλεξε το περιοδικό TIME τη μορφή του...
''Διαμαρτυρόμενου διαδηλωτή'', μέσω των κινημάτων που σημάδεψαν τον κόσμο τη φετινή χρονιά.
Ανάμεσα λοιπόν στα πρόσωπα που επέλεξε για να μιλήσουν για το λόγο για τον οποίο συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες ήταν και κάποιοι συμπατριώτες μας, ενώ ξεχωριστή θέση είχε και ο σκύλος των διαμαρτυριών στην Αθήνα, ο γνωστός σε όλους
μας Λουκάνικος.
Η Κατερίνα Πατρικαράκου, 30 ετών, είναι μια νεαρή επιχειρηματίας που επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο…

για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, που λόγω της οικονομικής κρίσης περνούσε δύσκολες στιγμές.
«Μένω στο σπίτι ενός φίλου, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ενοίκια. Δεν μπορώ να βρω άλλη δουλειά γιατί έχω αναλάβει τη διαχείριση όλων των υποθέσεων της χρεωμένης οικογενειακής επιχείρησης» λέει η ίδια.
Η ίδια παρακολουθούσε τα κινήματα διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που επέβαλλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους της να μεγαλώνουν φορά με τη φορά. Με το που ήρθε στην Ελλάδα ενώθηκε και αυτή μαζί τους. Η ίδια παρέθεσε μια συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κακίση του περιοδικού TIME, λέγοντας τα εξής:
«Όταν πηγαίνω σε κάποια πορεία διαμαρτυρίας πηγαίνω μόνη μου, δεν ενώνομαι με κανένα μπλοκ. Δεν συμμετέχω σε κανένα κόμμα ή οργάνωση. Για τις διαδηλώσεις και τα σημεία συνάντησης μαθαίνω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το twitter.

Συνήθως συναντιέμαι με τους φίλους μου, παίρνουμε το μετρό και κατεβαίνουμε στην πιο κοντινή στάση. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, ο σταθμός αυτός ήταν στο Μοναστηράκι. Κατεβήκαμε εκεί και αρχίσαμε να περπατάμε προς την πλατεία Συντάγματος.

Η Μαριάννα Ρουμελιώτη, η Κατερίνα Πατρικαράκου και η Χριστίνα Λαρδίκου, φωτογραφίζονται με τα πρόσωπά τους καλυμένα με maalox, όπως ήταν και όταν κατέβαιναν στις πορείες, και ερχόντουσαν αντιμέτωπες με τα δακρυγόνα που έπεφταν στις διαμαρτυρίες της πλατείας Συντάγματος.
"Οι διαμαρτυρίες μας άρχισαν από τους Indignados (σ.σ.τους Ισπανούς Αγανακτισμένους", δηλώνει στο "Time" η Χριστίνα Λαρδίκου.
Keywords
Τυχαία Θέματα