ΔΕΙΤΕ: Να γιατί οι άνδρες λατρεύουν την μπύρα!

23:14 10/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τέλειωσε και το φετινό Oktoberfest που διοργανώθηκε με επιτυχία στο Μόναχο...
από τις 22 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου και μπορεί να έριξε βροχή κάποιες μέρες, αλλά δεν χάλασε την γιορτή των Γερμανών, ούτε και την διάθεσή τους για μπύρα φυσικά!

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές εικόνες από το διάσημο event στο οποίο την παράσταση κάθε χρόνο κλέβουν τα εντυπωσιακά γερμανικά… μπούστα!
Φέτος συμπληρώθηκαν διακόσια δύο χρόνια, από την ημέρα που ξεκίνησε η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας, Oktoberfest,
η παράδοση της οποίας έχει τις ρίζες της στο 1810 και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου, χρονολογία κατά την οποία τελέστηκε ο γάμος του διαδόχου του στέμματος της Βαυαρίας, Λουδοβίκου Α’, με την πριγκίπισσα της Σαξονίας, Theresa. Ο περίφημος γάμος πραγματοποιήθηκε σε ένα λιβάδι που βρισκόταν προ των πυλών της πόλης και το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Theresienwiese προς τιμήν της πριγκίπισσας.

Την τελετή ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες ήταν καλεσμένοι όλοι οι κάτοικοι του Μονάχου. Το γλέντι διήρκεσε 16 ημέρες, ενώ τη λήξη του σηματοδότησαν οι ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία της βασιλικής οικογένειας. Η απόφαση να επαναληφθούν οι ιππικοί αγώνες και τον επόμενο χρόνο ήταν το έναυσμα για την καθιέρωση αυτού που σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι.

Κάθε χρόνο η Oktoberfest δέχεται πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες και καταναλώνονται περίπου 6,5 εκατ. λίτρα μπίρας, 500.000 κοτόπουλα, 55.000 μερίδες κότσι χοιρινό, 105 βόδια!

krasiagr.com
Keywords
Τυχαία Θέματα