ΔΕΙΤΕ: Κι ο βουλευτής θέλει… το iPad του!

14:42 6/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αν νομίζετε ότι η εικόνα μιας αναστατωμένης βουλής όπου πολλοί δεν παρακολουθούν είναι μόνο ελληνικό...
φαινόμενο τότε κάνετε λάθος.
Φωτογραφίες από το βρετανικό κοινοβούλιο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι οι βουλευτές είναι πολύ απασχολημένοι με τα smartphones τους και δεν παρακολουθούν καθόλου την πολιτική συζήτηση. Κανείς δε γνωρίζει αν twittάρουν,
στέλνουν μηνύματα ή... παίζουν Angry Birds. Aυτή η εικόνα είναι σχεδόν καθημερινή από τη στιγμή που δόθηκε άδεια να μπορούν να έχουν μέσα στο κοινοβούλιο οι βουλευτές αυτές τις συσκευές. Η απόφαση λήφθηκε τον περασμένο Μάρτιο με σκοπό να δίνεται στους βουλευτές να «σερφάρουν» στο internet για να λαμβάνουν πληροφορίες υπό την προϋπόθεση το κινητό να είναι πάντα στο αθόρυβο και να χρησιμοποιείται με ευπρέπεια.
Συμφωνήθηκε όμως ότι οποιαδήποτε συσκευή δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ένα «φύλλο Α4», που σημαίνει ότι οι βουλευτές μπορούν να κρατούν iPads, Blackberrys και όλα τα είδη των τηλεφώνων και smartphones. Φορητοί υπολογιστές εξακολουθούν να είναι απαγορευμένοι ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επιτρέπονται πλέον στις συνεδριάσεις της επιτροπής.
Από την αρχή υπήρξε αμφισβήτηση και ανησυχία για το κατά πόσο τα κινητά θα απασχολούν τους βουλευτές πράγμα που επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα με αυτές τις φωτογραφίες οι οποίες εξέθεσαν τους – κυρίως – twitteράδες πολιτικούς!

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα