ΔΕΙΤΕ: Κάστρα που έγιναν εντυπωσιακά ξενοδοχεία

01:32 2/7/2012 - Πηγή: 24wro
Η εμπειρία του να μένει κάποιος σε κάστρο είναι χωρίς αμφιβολία μοναδική. Άσχετα από το αν...
βρίσκονται κάπου στη νότια Αφρική ή στην αγγλική εξοχή, τα μεγάλα και εντυπωσιακά κάστρα-ξενοδοχεία δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Το μεγαλύτερο προτέρημα των καταλυμάτων αυτών είναι το ταξίδι που κάνει ο επισκέπτης στον χρόνο.
Η ιδέα να ζήσει κανείς σαν ευγενής, στα ίδια μέρη που ζούσαν βασιλείς και δούκες, έστω και για λίγες ημέρες, είναι δελεαστική. Με αφορμή τις πρώτες άδειες του καλοκαιριού, σας προτείνουμε μερικούς από τους πιο διαδεδομένους προορισμούς για μια εναλλακτική μορφή διαμονής
σε πολυτελέστατα δωμάτια γεμάτα αντίκες, με μεσαιωνικό άρωμα.

Schloss Fuschl, Ζάλτσμπουργκ, Αυστρία

Για όσους αναζητούν ένα παραμυθένιο σκηνικό για τις διακοπές τους, το συγκεκριμένο συγκρότημα στη λίμνη Fuschl, η οποία είναι μαγευτική καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι ο ιδανικός προορισμός. Εκτός από τα παραδοσιακά δωμάτια και τις σουίτες μέσα στο κάστρο, υπάρχουν έξι παραλίμνιες καλύβες για όσους θέλουν να έρθουν ακόμη πιο κοντά με τη φύση. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες, καθώς κι ένα σπα, ενώ παρέχει τη δυνατότητα να οδηγήσει κανείς κάποια από τα αυτοκίνητα-αντίκες του.

Pezula Private Castle, Νότια Αφρική

Η εκθαμβωτική θέα σε βουνό και θάλασσα, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του «ιδιωτικού κάστρου», το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Αφρικής. Η άνεση του πελάτη είναι προτεραιότητα του ξενοδοχείου και γι’ αυτό κάθε επισκέπτης έχει τον προσωπικό του μάγειρα και «μπάτλερ». Επιπλέον, το ξενοδοχείο παρέχει υποδομές για πολλά αθλήματα, όπως γκολφ, ιππασία, ορειβασία, κανό ή τοξοβολία.

Le Château Frontenac, Κεμπέκ, Καναδάς

Αναμφισβήτητα το πιο φωτογραφημένο ξενοδοχείο του κόσμου. Αυτό το κάστρο, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης του Κεμπέκ, τόσο από ιστορικής, όσο και από αρχιτεκτονικής άποψης. Χαρακτηριστικό είναι το μήκος των διαδρόμων του που ξεπερνά τα 12 χιλιόμετρα(!), ενώ τα σχεδόν 2000 παράθυρά του προσφέρουν απεριόριστη θέα από τον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου, τους κήπους του συγκροτήματος μέχρι και την ίδια την πόλη.

Amberley Castle, Δυτικό Σάσεξ, Αγγλία

Περιτριγυρισμένο από ένα τείχος 18 μέτρων, που χτίστηκε για την προστασία από τις επιδρομές των πειρατών, το ηλικίας 900 και πλέον ετών Amberley Castle, βρίσκεται σε μια έκταση 12 στρεμμάτων καταπράσινων κήπων. Τα 19 δωμάτιά του είναι επιπλωμένα και διακοσμημένα με υπερπολυτελή έπιπλα-αντίκες, ενώ οι ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές πινελιές, όπως η θολωτή οροφή στο εστιατόριο, θα εκπλήξουν τον καθένα. Ένα δείπνο στο Mistletoe Lodge, ένα δεντρόσπιτο πάνω σε λεύκες, προσβάσιμο από μια σχοινογέφυρα θα ευχαριστήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Το ιδανικό μέρος για ρομαντικές αποδράσεις.

The Carnegie Club at Skibo, Ντόρνοχ, Σκωτία

Για μια αμειγώς εμπειρία σε κάστρο, το Carnegie Club είναι αποτελ
Keywords
Τυχαία Θέματα