ΔΕΙΤΕ: 15 αξιοσημείωτες ιστοσελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο

22:51 11/12/2011 - Πηγή: 24wro
Υπάρχουν εκατομμύρια ιστοσελίδες εκεί έξω...
Πολλές από αυτές είναι μοναδικές, είτε με μικρούς τρόπους είτε με μεγάλους. Αλλά η ατομική επίπτωση οποιασδήποτε συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο σύνολο του Διαδικτύου είναι γενικά ασήμαντη, αν υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση.
Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τις παρακάτω 15 ιστοσελίδες. Αυτές οι σελίδεςάλλαξαν το internet, για τα καλά, με ουσιαστικούς τρόπους. Σε αυτή την λίστα περιλαμβάνονται τα πάντα, από το Geocities (το οποίο θα μπορούσε πιθανώς να κατηγορηθεί εξ’ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, για κάθε άσχημη “τάση” σχεδιασμού ιστοσελίδων που έχει υπάρξει
ποτέ) μέχρι το Wikipedia (το οποίο έκανε τις πληροφορίες σχεδόν παγκόσμια διαθέσιμες) και το Google (το οποίο έχει αλλάξει ή έχει επηρεάσει εικονικά σχεδόν τα πάντα online).

1. Wikipedia
Άλλαξε τον τρόπο που βρίσκουμε πληροφορίες. Πριν το Wikipedia, οι περισσότερες online εγκυκλοπαίδειες ήταν είτε απίστευτα ελλείπεις σε πληροφορίες ή απαιτούσαν να πληρώσεις συνδρομή για να έχεις πρόσβαση στο περιεχόμενο τους. Το Wikipedia το άλλαξε αυτό, όχι μόνο επιτρέποντας στους πάντες να βλέπουν δωρεάν το περιεχόμενο, αλλά και επιτρέποντας σε ανεξάρτητους χρήστες να αναθεωρούν και να αλλάζουν το περιεχόμενο, κάνοντας το πιο πλήρες και ακριβές συνολικά.

2. Amazon.com
Άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζουμε. Πριν το amazon, το online shopping δεν ήταν και τόσο διαφορετικό από το να ψωνίζεις από έναν κατάλογο δι’ αλληλογραφίας, εκτός του ότι δεν ήταν τόσο δημοφιλής. Αν και το amazon ξεκίνησε πουλώντας μόνο βιβλία και άλλα σχετικά προϊόντα, έχει επεκταθεί και πουλάει σχεδόν οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς, είτε απευθείας είτε μέσω των συνεργαζόμενων δικτυακών τόπων. Το amazon έκανε επίσης θεσμό την δωρεάν αποστολή σε αγορές για παραγγελίες πάνω από μια ορισμένη τιμή, το οποίο επηρέασε κατά πολύ τα έξοδα αποστολής και τις πολιτικές των άλλων ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων.

3. Hotmail
Άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το email. Πριν το Hotmailεμφανιστεί, το email ήταν βασικά “δεσμευμένο” με ένα μόνο υπολογιστή. Όταν έλεγχες το email σου, αυτό κατέβαινε στον υπολογιστή σου και διαγράφονταν από τον απομακρυσμένο διακομιστή, που σημαίνει ότι το μόνο μέρος που μπορούσες να το δεις ήταν ο υπολογιστής σου. Χρειαζόσουν ένα email στο σπίτι, το οποίο το είχες λάβει στην δουλειά σου; Κρίμα. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να έχεις πρόσβαση, εκτός και αν πήγαινες πίσω στο γραφείο. Το Hotmail το άλλαξε όλο αυτό, παρέχοντας email στο οποίο θα μπορούσες να έχεις πρόσβαση από οποιονδήποτε υπολογιστή με μια σύνδεση στο internet. Πλέον υπάρχουν πολλοί πάροχοι που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Ακόμα και αν η Hotmail δεν είναι πια ο κύριος πάροχος email (και πλέον ανήκει στην Microsoft), ήταν πρωτοπόροι στην τεχνολογία.

4. Facebook
Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι φίλοι. Αν και το Facebookδεν ήταν το πρώτο κοινωνικό δίκτυο, έχει αναμφίβολα γίνει το πιο δημοφιλές και έχει πραγματικά αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι φίλοι αλληλεπιδρούν μετ
Keywords
Τυχαία Θέματα