Δεύτερος νεκρός εντός 24 ωρών σε δυστύχημα με 4τροχη μοτοσικλέτα

14:57 26/8/2012 - Πηγή: 24wro
Δεύτερος νέος μέσα σε 24 ώρες έχασε σήμερα τα ξημερώματα τη ζωή του σε νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με 4τροχη μοτοσικλέτα...
που σημειώθηκε στη Ξυλοτύμπου. Νεκρός είναι ο Σεραφείμ Σεραφείμ, 20 χρόνων από τη Ξυλοτύμπου.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Αστυνόμος, Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, «λίγο μετά τα μεσάνυκτα σήμερα ένας 20χρονος από τη Ξυλοτύμπου, ενώ οδηγούσε 4τροχη μοτοσικλέτα κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην
Ξυλοτύμπου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, χτύπησε στην αριστερή πλευρά του πεζοδρομίου και στη συνέχεια σε μεταλλική διαφημιστική πινακίδα».

Πρόσθεσε ότι από τη σύγκρουση ο οδηγός, που δεν έφερε προστατευτικό κράνος, «εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Φαίνεται ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο νεαρός ανήκε σε φίλο του» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Δημητρίου είπε ότι «η οδήγηση μιας 4τροχης μοτοσικλέτας δεν είναι η ίδια όπως μιας συνήθους μοτοσικλέτας. Απαιτεί αυξημένη δεξιότητα και εμπειρία και είναι επικίνδυνη η οδήγηση μιας 4τροχης μοτοσικλέτας εάν κάποιος δεν διαθέτει αυτές τις ικανότητες. Πάνω απ’ όλα φυσικά πρέπει ο οδηγός να τηρεί τους κανόνες ασφάλειας».

Ανέφερε ακόμα ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 20χρονος ήταν off road, δηλαδή δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους δρόμους αλλά μόνο στα χωράφια.
Ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως «δυστυχώς μέσα σε 24 ώρες δύο νέοι συνάνθρωποι μας που επέβαιναν 4τροχης μοτοσυκλέτας σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους. Και στις δύο περιπτώσεις, παρά το ότι οι οδηγοί φαίνεται να έχουν διαπράξει σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, αυτό που επέφερε τους θανάσιμους τραυματισμούς ήταν η μη χρήση προστατευτικού κράνους, τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση. Σας λέω μετά βεβαιότητας ότι και οι δύο αυτοί νέοι άνθρωποι θα ήταν σήμερα ανάμεσα μας αν έφεραν προστατευτικό κράνος» είπε.

Την περασμένη Κυριακή, συνέχισε «έληξε μία 15νθημερη παγκύπρια εκστρατεία που αφορούσε τις μοτοσυκλέτες. Είχαν διενεργηθεί 783 καταγγελίες από τις οποίες οι 371 αφορούσαν τη μη χρήση προστατευτικού κράνους. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα εν έτει 2012 στην Κύπρο οδηγοί μοτοσυκλέτας ή μοτοποδηλάτου και να μην φέρουν προστατευτικό κράνος».

Σημείωσε ακόμα ότι «το 90% των θανάτων οδηγών και επιβατών μοτοσυκλέτας ή μοτοποδηλάτου οφείλονται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω μη χρήσης προστατευτικού κράνους».

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου έστειλε επίσης μήνυμα προς όλους τους μοτοσικλετιστές αλλά και τους γονείς ιδιαίτερα. «Είναι σκληρό και μακάβριο αλλά θα πρέπει να πούμε ότι την τελευταία πενταετία κατά μέσο όρο κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 21 άτομα, οδηγοί ή επιβάτες μοτοσικλέτας ή μοτοποδηλάτου. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 14 μοτοσικλετιστές ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένε
Keywords
Τυχαία Θέματα