Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με νεόκοπα κόμματα

16:28 25/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Άμυνας μίλησε ακόμα και για την ενότητα της παράταξης...
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές , αλλά και για την ενότητα της κεντροδεξιάς μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη του στη netfm αι την εκπομπή "στα μέσα και στα έξω".

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:
Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Το να σφυρηλατείται αυτή τη στιγμή η ενότητα της παράταξης είναι υποχρέωση όλων μας, από τον τελευταίο
στέλεχος μέχρι την ίδια την ηγεσία της Ν.Δ. Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις βλέπετε τις διακυμάνσεις, κάθε μέρα έβλεπε το φως της δημοσιότητας μια νέα δημοσκόπηση με εντελώς διαφορετικά στοιχεία, καλύτερα θα είναι να περιμένουμε στις εκλογές. Πιστεύω ότι το χρονικό διάστημα από τώρα μέχρι τις εκλογές με αίσθημα ευθύνης θα κινηθούμε όλοι…
Η Ν.Δ. επιδιώκει να βγει πανίσχυρη από αυτές τις εκλογές, δεν της είναι αυτοσκοπός η απόλυτη δύναμη, αλλά ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και ο άξονας αναφοράς για μια πολιτική σταθερή και αποτελεσματική είναι ένα ισχυρό πρώτο κόμμα και αυτό επιδιώκουμε. Γύρω από εμάς σαν έρθει εκείνη η ώρα, γιατί είναι ανοικτές οι πόρτες για εθνική συνεννόηση θα κληθούν να συμπράξουν στη βάση ενός κοινού προγράμματος και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Για να φτάσουμε όμως εκεί χρειάζεται ένας σταθερός κεντρικός πολιτικός άξονας, η Ν.Δ. είναι έτοιμη έχει πρόγραμμα, σχέδιο, στρατηγική…
Ισχυρή Ν.Δ. για να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες τέτοιες που θα επιτρέψουν μέσα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης τις συνέργειες μπροστά στο κοινό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά η ελληνική κοινωνία, η πολιτική τάξη της χώρας…»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα περιθώρια συνεργασίας με άλλα κόμματα που προέρχονται από τα σπλάχνα της Ν.Δ. ποια είναι, αν υπάρχουν; Και ένα σχόλιο για το ενδεχόμενο της εισόδου της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή;»
Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα σε ό,τι αφορά συνέργειες, συνεργασίες με τα νεόκοπα σχήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό, τα οποία πιστεύω ότι οι έλληνες πολίτες αξιολογούν την πρότασή τους που όμως δεν υπάρχει.
Η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ τους έλληνες, διότι όλα αυτά τα χρόνια με τα όποια ελαττώματά της η δημοκρατία μας είναι ισχυρή με κατάκτηση συνολικά του ελληνικού λαού, έχει να κάνει με το επίπεδο του πολιτισμού μας. Το να γυρνάμε σε μεθοδολογίες και συμπεριφορές που μας βγάζουν από το δημοκρατικό πλαίσιο είναι κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό που πρέπει να προβληματίσει τους έλληνες πολίτες.»

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα