Χρυσή χρονιά για τον τουρισμό. Ρώσοι και Τούρκοι μας προτίμησαν

07:01 3/9/2013 - Πηγή: 24wro


Μια από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών πέτυχε φέτος η Ελλάδα στην προσέλκυση τουριστών, με περιθώριο μάλιστα να...

τα πάει ακόμα καλύτερα καθώς οι προβλέψεις για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου είναι πολύ θετικές.

Πόσοι τελικά μας προτίμησαν;

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι συνολικές αφίξεις αναμένονται να ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια και τα έσοδα τα 11 δις ευρώ. Ο στόχος της χώρας μας θα ήταν να φτάσουμε τα 24 εκατομμύρια
αφίξεις ως το 2021, μαζί βέβαια με τεράστιες αλλαγές στις υποδομές και τις υπηρεσίες μας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε σωστά τον τεράστιο όγκο των τουριστών.

Η ειδοποιός διαφορά της φετινής χρονιάς σε σχέση με παλαιότερες είναι η επιβεβαίωση της αυξημένης κίνησης από την Ρωσία και την Τουρκία. Οι πρώτοι υπολογίζεται ότι έφτασαν το 1,2 εκατομμύριο αφίξεις και οι γείτονες τις 800.000.

Οι Τούρκοι επισκέπτες επέλεξαν την Θεσσαλονίκη, για να επισκεφθούν το μουσείο Κεμάλ Ατατουρκ, την Χαλκιδική, την Θράκη αλλά και ορισμένα νησιά του Αιγαίου, όπως η Σύμη που βρίσκονται κοντά στις ακτές τους και η μετάβαση είναι εύκολη.

Η κρίση στην Αίγυπτο και η επικείμενη επέμβαση στην Συρία, έκανε τις εταιρείες κρουαζιέρας να αλλάξουν όλα τους τα δρομολόγια, με κερδισμένα τα ελληνικά λιμάνια και νησιά. Τα ξενοδοχεία μας τα πήγαν επίσης πολύ καλά με διακρίσεις σε πολλές τουριστικές ιστοσελίδες.

Υπήρξαν και παράπονα. Αυτά αφορούσαν κυρίως κακές υπηρεσίες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τον συνωστισμό στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από κακό σχεδιασμό στο σύστημα ελέγχου των εισιτηρίων αλλά και ορισμένα κρούσματα αισχροκέρδιας. Για να μην ξεχάσουμε και το θέμα της ηλεκτροδότησης στην Σαντορίνη που κινδύνεψε να αμαυρώσει μια από τις καλύτερες σεζόν για το νησί.

toeidesauto.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα