ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ: Όλοι οι νικητές των βραβείων

16:48 14/1/2013 - Πηγή: 24wro
Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς των απονομών για τις Χρυσές Σφαίρες ήταν ο Μπεν Άφλεκ, κερδίζοντας δύο Χρυσές Σφαίρες...
Η μία για τη σκηνοθεσία και η άλλη για την καλύτερη δραματική ταινία για την ταινία "Argo", στην οποία είναι και πρωταγωνιστής.

Τη Χρυσή Σφαίρα Β’ γυναικείου ρόλου κέρδισε η Μάγκι Σμιθ για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά "ο Πύργος του Downtown", ενώ τον Β’ ανδρικό ρόλο κατέκτησε ο Κρίστοφ Βαλτς για την ταινία "Django
Unchained" του Ταραντίνο.

Η ίδια ταινία απέσπασε και το βραβείο για το καλύτερο σενάριο.

Ως καλύτερος ηθοποιός βραβεύτηκε ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Λίνκολν.

Στην κατηγορία μιούζικαλ – κωμωδία η Αν Χάθαγουεϊ απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για το Β’ γυναικείο ρόλο στην ταινία "Άθλιοι", ενώ βραβείο κέρδισε και η Τζένιφερ Λόρενς στην κατηγορία μιούζικαλ – κωμωδία για τη συμμετοχή της στο "Silver Linings Playbook".

Τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ερμηνείας σε δραματική ταινία κέρδισε η Τζέσικα Τσάστεϊν για την ταινία "Zero Dark Thirty".

Το βραβείο για την καλύτερη κωμωδία – μιούζικαλ κέρδισαν οι "Άθλιοι", ενώ και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού απέσπασε επάξια ο Χιού Τζάκμαν.

Ο Καναδός συνθέτης Μίκαελ Ντάννα βραβεύτηκε για τη μουσική με την οποία έντυσε την ταινία "Η ζωή του Πι", ενώ βραβείο για το καλύτερο τραγούδι σε ταινία πήρε αναμενόμενα το "Skyfall" της Αντέλ.

Τη Χρυσή Σφαίρα Α’ γυναικείου ρόλου σε μίνι σειρά κατέκτησε η Τζούλιαν Μουρ, ενώ καλύτερη δραματική σειρά τηλεοπτική σειρά ανακηρύχθηκε δικαίως το εκπληκτικό "Homeland" και καλύτερη ξενόγλωσση το αυστριακό "Amour".

Το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Τζόντι Φόστερ, η οποία βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς συμπεριλαμβάνεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον που παρουσίασε την ταινία Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Το παρόν στη μεγάλη τελετή έδωσαν λαμπερά πρόσωπα, όπως ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, ο Ρόμπερτ Πάτισον, η Τζένιφερ Γκάρνερ, η Μέριλ Στριπ, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Μέγκαν Φοξ και η Τζέσικα Άλμπα.

radar.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα