Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς την Παρασκευή

18:25 17/1/2013 - Πηγή: 24wro
Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς θα μείνει την Παρασκευή το Λεκανοπέδιο, αφού μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό...
(γραμμές 2,3), συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ (γραμμή 1) και Τραμ.

Οι εργαζόμενοι
αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

Το Σωματείο των εργαζομένων (ΣΕΛΜΑ), με ανακοίνωσή του ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων Μετρό, Μάνθος Τσακός, η απόφαση είναι τελεσίδικη και το θέμα τώρα κλιμακώνεται.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. «Ο αγώνας αρχίζει σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί και θα πρέπει να εφαρμοστεί.

«Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση. Και παρακαλώ αυτό να γίνει κατανοητό» κατέληξε.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα