Χάος: Τα ανθρώπινα πρόσωπα της ελληνικής κρίσης... σε 1,5 λεπτό

08:44 11/10/2012 - Πηγή: 24wro

Ενα ντοκυμαντέρ που συνοψίζει την ελληνική κρίση και τα πρόσωπα - κλειδιά που συντάραξαν τα θεμέλια...
της ελληνικής κοινωνίας, με την δράση, τις κινητοποιήσεις και την αντίδρασή τους στο σαρωτικό πέρασμα της οικονομικής κρίσης, σκηνοθέτησε η Γαλλο- ρουμάνα σκηνοθέτιδα Άνα Ντουμιτρέσκου.

Χάος, τα ανθρώπινα πρόσωπα της ελληνικής κρίσης" είναι ο τίτλος της ταινίας - ντοκιμαντέρ, του οποίου μάλιστα η προβολή ξεκινά σήμερα Τετάρτη στους γαλλικούς κινηματογράφους.

Από τα Τρίκαλα,
το νησί της Κέας, έως την Αθήνα, η κάμερα της Ντουμιτρέσκου έχει καταγράψει χωρίς μακιγιάζ, πολλαπλές μαρτυρίες και πορτρέτα απλών Ελλήνων, στην καθημερινή τους ζωή, με τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, με τη συμμετοχή και καθοδήγηση του ανθρωπολόγου Παναγιώτη Γρηγορίου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Ελένης Λουκά: "Η Μέρκελ είναι γυναίκα - Χίτλερ", η παρουσία του προέδρου των σωματείου των απεργών εργαζομένων της Χαλυβουργίας, Γιώργου Σιφονιού, αλλά και το στιγμιότυπο εργαζόμενης που απειλούσε να αυτοκτονήσει από όροφο υπουργείου, ελέω οικονομικού αδιεξόδου.

Είναι ένα "road- movie", μια "ταινία του δρόμου", στους ρυθμούς της τζαζ και της ραπ, που μας οδηγεί να συναντήσουμε τους απλούς πολίτες, από τον ψαρά έως τον αγανακτισμένο, που αφήνει ελεύθερο τον θυμό του με τα γκράφιτι και τα πολιτικά συνθήματα στους τοίχους.
Khaos-teaser από CDemo83
Keywords
Τυχαία Θέματα