Χαμός στη ΝΔ για το νέο γραμματέα - Από τρεις έως έξι οι υποψηφιότητες

16:54 23/7/2012 - Πηγή: 24wro

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της... Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να δίνει ένα σαφές δείγμα των προθέσεών του. Ωστόσο αυτό που απασχολεί περισσότερο τα στελέχη στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι η εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ήδη υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες για την Πέμπτη, με τον συνδικαλιστή Φίλιππο
Ταυρή να είναι ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος. Ο «αντάρτης» Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του, ενώ υποψηφιότητα θα καταθέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ωστόσο η ονοματολογία δεν σταματά εκεί, αφού πληροφορίες θέλουν και τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη να το σκέπτονται σοβαρά να καταθέσουν υποψηφιότητα.

Αυριο πάντως ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση σε ουσιαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενώ είναι αποφασισμένος να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πως θα γίνουν όλα όσα πρέπει έτσι ώστε η χώρα να αρχίσει να πορεύεται στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τους βουλευτές να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα με τους υπουργούς και την κυβέρνηση, ενώ ήδη έχει ξεκαθαρίσει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πως θα πρέπει να έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές στους βουλευτές, αλλά και στους πολίτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΚΟ θα εκλέξει αύριο και τον γραμματέα της που, όπως φαίνεται, θα είναι ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας.
iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα