ΜΠΑΡΝΙΕ: ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΣ Η ΚΟΙΝΗ ΑΡΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

19:53 10/7/2012 - Πηγή: 24wro
Μια κοινή αρχή για την εποπτεία ...
των τραπεζών της ευρωζώνης αναμένεται να λειτουργήσει ως το τέλος της χρονιάς, διαβεβαίωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ μετά από συνάντηση...
που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία μιας κοινής αρχής για την εποπτεία των τραπεζών
αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μπορέσει να δανείσει απευθείας χρήματα στις τράπεζες χωρίς μεσολάβηση των κρατών, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να επιβαρύνει το χρέος τους.
«Εργαζόμαστε ώστε αυτό το κείμενο (για την εποπτεία των τραπεζών) να προταθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και να υιοθετηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του έτους», δήλωσε ο Μπαρνιέ. «Θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρογνωμοσύνη, τα εργαλεία και τα μέσα της (Ευρωπαϊκής) Κεντρικής Τράπεζας που ούτως ή άλλως έχει αυτή τη δυνατότητα εποπτείας» πρόσθεσε.
Αυτή η αρχή «θα είναι μια δομή μέσα στην ΕΚΤ, (η ίδια) η ΕΚΤ; Ποιες θα είναι οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή; Θα επεμβαίνουν οι εθνικοί επόπτες, ποιος θα είναι ο δημοκρατικός έλεγχος; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουμε πριν τις αρχές Σεπτεμβρίου», σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα