Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Η συγκυβέρνηση και το Μνημόνιο κρέμονται από μια κλωστή

09:49 23/10/2012 - Πηγή: 24wro
Το δίλημμα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του...
ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση.

Μιλώντας
σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Σέρρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «επειδή η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή, και το Μνημόνιο επίσης, η διαρκής και αποφασιστική αντίσταση αξιοπρέπειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, μπορεί να έχει – και θα έχει – θετικό αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά στη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμένει να εισπράξει η Ελλάδα, παρατήρησε πως η εξάρτηση από αυτή κάνει τους Ελληνες να χαίρονται σαν «ναρκομανείς» και σημείωσε πως θα τα κονδύλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη στήριξη των τραπεζών και των τραπεζιτών.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ειρηνικό ξεσηκωμό του λαού», χαρακτηρίζοντας τον την «πιο αποτελεσματική, δημοκρατική διέξοδο για την ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης που το εφαρμόζει».

«Αυτός ο ξεσηκωμός είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας» και υπογράμμισε ότι «οι κοινωνικές αντιστάσεις θα νικήσουν. Όσο και αν έρχονται αντιμέτωπες μια πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την επανεξέταση όλων των διαδικασιών σχετικά με τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας της βιομηχανίας.

«Θα λογοδοτήσουν και θα χάσουν τα λεφτά τους οι κερδοσκόποι επενδυτές» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της ΕΒΖ λέγοντας πως σε έναν μήνα δεν θα έχουν δουλειά.

Αργά το βράδυ ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ησυχαστήριο Ιωάννου του Προδρόμου και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η οικονομική κρίση, οι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

epikaira.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα