Αθλητές στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους...

21:00 7/4/2013 - Πηγή: 24wro

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήχησε στα αυτιά των ποδοσφαιρόφιλων της χώρας πριν απο λίγο καιρό...

η αποκάλυψη του Μιχάλη Παυλή ότι παλεύει εδώ και 3 χρόνια με την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο βραχύσωμος επιθετικός της ΑΕΚ, μόλις στα 23 του χρόνια, έπειτα από 2
σεζόν ταλαιπωρίας σε μικρότερες κατηγορίες και ελάχιστες συμμετοχές στις
ομάδες που αγωνίστηκε, επέστρεψε ,φέτος,
στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάνοντας θεραπείες και θέτοντας συνεχώς την ζωή του σε κίνδυνο αγωνιζόμενος σε υψηλό επίπεδο, δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσειτο μεγαλύτερο στοίχημα της καρίερας του. Αυτό της ίδιας του της ζωής.

Ο Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα, είναι ένας βετεράνος, πλέον, Ισπανός τερματοφύλακας με λαμπρή καριέρα σε ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Στο απόγειο της καριέρας του, τον Οκτώβριο του 2002, ο Μολίνα έχασε τηνγη κάτω από τα πόδια του, όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο των όρχεων.
Η ζωή του τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο, το ίδιο φυσικά και η καριέρα του. Ο ίδιος όμως ήταν αποφασισμένος να υπερνικήσει αυτό το εμπόδιο και τα κατάφερε. Ύστερα από 5 μήνες χημειοθεραπειών, ο Μολίνα έκατσε ξανά κάτωαπό τα δοκάρια της εστίας του στην Ντεπορτίβο. Το 2006 μετεγγράφηκε στην Λεβάντε, και αφού έκανε μια γεμάτη σεζόν με την ομάδα της γενέτειρας του, κρέμασε τα γάντια του σε ηλικία 36 ετών. Πλέον, απόλυτα
υγιής, κάνει της πρώτες του προσπάθειες σαν προπονητής, μένοντας φυσικά στον χώρο του ποδοσφαίρου που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Στίλιαν Πετρόφ,έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές συμμετοχές με τις φανέλες της Σέλτικ και της Άστον Βίλα, θεωρούνταν ένας από τους σπουδαιότερους μέσους της αγγλικής Premier League. Πέρυσι ,όμως, η ζωή του έμελε να
αλλάξει οριστικά. Η διάγνωση των γιατρών έκανε λόγο για οξεία λευχαιμία.Το να σταματήσει το ποδόσφαιρο φάνταζε δεδομένο, ενώ οι θεραπείες έπρεπε να ξεκινήσουν από την επόμενη κιόλας μέρα, καθώς ο παίκτης είχε την τύχη να προλάβει την αρρώστια σε πρώιμο στάδιο. Ο Πετρόφ δεν ανακοίνωσε ποτέ την οριστική του αποχώρηση από την ενεργό δράση. Αποφάσισε να παλέψει με την ασθένεια του και να επανέλθει κάποτε στους
αγωνιστικούς χώρους, έστω και για ένα παιχνίδι. Το καλοκαίρι, η Άστον Βίλα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποιούσε την σταδιακή πρόοδο της υγείας του αθλητή, με την αμέριστη, φυσικά, συμπαράσταση του ιατρικού τιμ του συλλόγου. Ο Πετρόφ επιθυμεί διακαώς να πάρει κάποιες τελευταίες συμμετοχές με την ομάδα του την φετινή σεζόν, για να ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση όπως του αρμόζει.Σαν πραγματικός ήρωας.

Στις 15 Μαρτίου του 2011, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωνε ,ότι ο διεθνής αμυντικός της, Ερίκ Αμπιντάλ, διαγνώστηκε με καρκίνο του ύπατος.Το σοκ ήταν μεγάλο όμως δεν υπήρχε χρόνος για κλάματα. Δυο μέρες αργότερα ο Γάλλος παίκτης περνούσε τις πόρτες του χειρουργείου, ξεκινώντας έναν αγώνα που ο ίδιος δεν πίστεψε ποτέ πως θα είναι μάταιος.
Ο Αμπιντάλ επέστρεψε γρήγορα και κατάφερε μάλιστα να αγωνιστεί για 90 λεπτά στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου οι Καταλανοί στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έναν χρόνο μετά κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ύπατος. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και το μόσχευμα του ξαδέλφου του έγινε
δεκτό από τον οργανισμό του Αμπιντάλ. Μετά από μήνες ανάρρωσης, ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έχει μπεί και πάλι σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. Μέσα στην σεζόν, ο Αμπιντάλ θα είναι σε θέση να τεθεί και πάλι στα πλάνατου Τίτο Βιλανόβα, βγαίνοντας οριστικά νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του.

tsekouratoi
Keywords
Τυχαία Θέματα