Άστατος ο καιρός το τριήμερο

10:27 13/4/2012 - Πηγή: 24wro
Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η αραιή συννεφιά βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσει και...
από το μεσημέρι θα βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί και δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τη μεγαλύτερη ένταση θα εμφανίζουν στο νότιο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα που θα φτάνουν και τα 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο, θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς από δυτικά προς τα ανατολικά ένα ψυχρό μέτωπο θα
περάσει από την περιοχή μας. Μάλιστα οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν στα νοτιοανατολικά πελάγη (Καρπάθιο, Ικάριο, θάλασσα Ρόδου) και τα 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Ο υδράργυρος στα δυτικά και βόρεια θα πέσει λίγο. Στη βόρεια Κρήτη όμως, το θερμόμετρο πιθανόν να ξεπεράσει και τους 25οC.

Την Κυριακή του Πάσχα θα βρέχει και πάλι κατά διαστήματα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Καλύτερος και με περισσότερο ήλιο ο καιρός στα Κυκλαδονήσια, την Κρήτη, την Ανατ. Στερεά, και την ανατ. Πελοπόννησο. Οι δυτικοί άνεμοι στα νότια πελάγη στα 7-8μποφόρ, ενώ πολύ ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και στον Κορινθιακό. Η μέγιστη θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα