Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα

22:05 7/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο για την παραμονή στο ευρώ...
Ψήφος για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ζήτησε ο Α.Σαμαράς τονίζοντας ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει άδικα τα μέτρα που αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων, τόνισε ότι τα μέτρα αυτά είναι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές και η αθέτηση αυτών των υποχρεώσεων μπορεί να οδηγήσει
τη χώρα στη δραχμή.

Το θέμα σήμερα -είπε χαρακτηριστικά -είναι αν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα καταλήξουμε στην δραχμή, αν από την μάχη αυτή θα βγούμε ενωμένοι ή θα καταλήξουμε σε συγκρούσεις των άκρων και εμφύλιο σπαραγμό» «Κάνω έκκληση σε όλους να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια. Η κοινωνική έκρηξη φέρνει ανυπολόγιστες καταστροφές. Φέρνει υποδούλωση της χώρας». «Το τελευταίο διάστημα παλέψαμε να έρθει πιο κοντά η ανάκαμψη, αυτά που ψηφίσουμε σήμερα θα μας φέρουν κοντά σε μια νέα προοπτική. Θα ξεπληρώσουμε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες επιχειρηματίες το επόμενο διάστημα»« Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε άμεσα παραπάνω από τα 31 δις».

Οξύτατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κ.Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον εκβιασμό των υπαλλήλων της Βουλής οι οποίοι απαιτούσαν να εξαιρεθούν από τις περικοπές.

«Αν υπάρχουν παρατάξεις - όπως έκαναν απόψε - που χαϊδεύουν αυτιά τότε θα πω ωμά ότι ψαρεύουν ψήφους δεν προωθούν δικαιοσύνη ».«Άλλοι δεν έχουν πρόγραμμα. Άλλωστε το ομολογούν ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν κι όμως ζητούν εκλογές. Την κόλαση την έφεραν όσοι παρέλυαν χρόνια την πόλη, την κόλαση την φέρνει η απουσία ανταγωνιστικότητας»

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα