Άρης Σπηλιωτόπουλος: Θα έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μέσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια

18:53 20/6/2012 - Πηγή: 24wro
«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρχει για πρώτη φορά στη χώρα μας η κουλτούρα της συνεργασίας»...
Δεν έχει τεθεί θέμα χρονικού ορίζοντα της νέας κυβέρνησης. Η νέα κυβέρνηση οφείλει να κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έχει να κάνει με την επαναδιαπραγμάτευση βασικών όρων των δεσμεύσεων μας και με την απορρόφηση βασικών πόρων που πρέπει να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη. Η χώρα μας δεν αντέχει την παρατεταμένη ακυβερνησία και αστάθεια, ούτε μπορούμε να μπούμε σε σύντομη εκλογική αναμέτρηση. Εξαιρετικά θετικό είναι ότι
όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρχει για πρώτη φορά στη χώρα μας η κουλτούρα της συνεργασίας. Να πάψουμε να είμαστε η εξαίρεση. Να μπούμε στον κανόνα των συνεργασιών, να αναζητήσουμε κοινές συνισταμένες, σύνθεση ιδεών και απόψεων.

«Πρέπει να λειτουργήσουμε με τη λογική των ισοδύναμων, το πώς θα φτάσουμε στους στόχους είναι θέμα εθνικής πολιτικής»

Πρέπει να λειτουργήσουμε με τη λογική των ισοδύναμων. Πρέπει να στοχευτούν οι βασικές μας προτεραιότητες, οι δεσμεύσεις μας. Το πώς θα φτάσουμε στους στόχους είναι θέμα εθνικής πολιτικής, δεν είναι θέμα της τρόικας. Αυτό σημαίνει ότι για να βοηθήσουμε χαμηλά αμειβόμενους ή χαμηλοσυνταξιούχους θα πρέπει να εξοικονομήσουμε τα χρήματα από αλλού, π.χ. μέσω αποκρατικοποιήσεων, δημιουργία θέσεων απασχόλησης στους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών με συγκεκριμένα κίνητρα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι μείγμα ανθρώπων που μπορούν μεταξύ τους να συνεργαστούν»

Ας περιμένουμε να δούμε την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι μείγμα ανθρώπων που μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους . Σημασία έχει τα πρόσωπα που θα εξυπηρετήσουν τις πολιτικές να μπορούν στο μέτρο του δυνατού να έχουν μια κουλτούρα συνεργασίας. Αν καλυφθεί αυτή η αρχή τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα μείγμα τεχνοκρατών και πολιτικών. Βέβαια, η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνοι τους οι τεχνοκράτες δεν μπορούν. Οι τεχνοκράτες είναι καλοί αλλά χρειάζονται πάνω από όλα και οι πολιτικοί.

«Θα έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μέσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια»

Θα μπορούσαμε και στις προηγούμενες εκλογές να είχαμε συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ .Αυτό το εμπόδισε, το τορπίλισε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίζοντας την υπεύθυνη Αριστερά σε μια ρητορεία ανευθυνότητας όπου έκανε τις επόμενες εκλογές αναπόφευκτες. Χάσαμε ένα μήνα που κόστισε πολλά στην ελληνική οικονομία. Κατάρρευση εσόδων, μείωση του τουρισμού, φρένο στις εισαγωγές βασικών αγαθών. Αυτή η περιπέτεια είναι αρκετά διδακτική. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο ώριμοι. Να αφήσουμε στο παρελθόν όλα όσα μας χωρίζουν. Να αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασίας και να σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή συνεργασίας. Θα έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μέσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια που κάνουμε να ορθώσουμε τη χώρα και όσον αφορά το κύρος και την αξιοπιστία της. Δεν θέλει να είναι. Ευτυχώς, η υπεύθυνη Αριστερά συμφώνησε.

«Οι εκλογές έγιναν γ
Keywords
Τυχαία Θέματα