Άρχισε το βασανιστήριο της... επόμενης δόσης!

22:33 2/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ούτε τα Φώτα δεν περίμενε το πολιτικό κατεστημένο για να ξαναξεκινήσει...
το θρίλερ με την επόμενη δόση του δανείου της Τρόικας. Μόλις την δεύτερη ημέρα του νέου έτους ξεκίνησαν οι δηλώσεις πολιτικών για τις δύσκολες ημέρες που μας περιμένουν προκειμένου να πάρουμε την νέα δόση.

Αυτή την φορά την σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος....
μιλώντας στην τηλεόραση
ανέφερε: «Ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει ξεπεραστεί
και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει το περιθώριο για να μεταθέσει για αργότερα τα ζητήματα για τα οποία έχει δεσμευτεί».
Παράλληλα, αναφερόμενος στην τρόικα, ο κ. Καψής τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, γι' αυτό και η συζήτηση με την κοινωνία είναι αναγκαία προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης». Προφανώς όταν στην κυβέρνηση λένε "συζήτηση με την κοινωνία" εννοούν την εμφανισή τους σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ.

Αν τουλάχιστον οι δηλώσεις του κ. Καψή συνδυαστούν με τις πληροφορίες που είδαν σήμερα το φώς της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ως ... αντίμετρο στα προβλήματα της κυβερνησής του σχεδιάζει να πυκνώσεις τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι το γιατί τελικά υπάρχει πολιτική κυβέρνηση στην χώρα αυτή και δεν έχει ανατεθεί απλά σε μια εταιρεία ορκωτών λογιστών η διαχείριση των εντολών της τρόικας. Γιατί τα στελέχη της κυβέρνησης πολύ λίγο δρουν ως πολιτικοί - τουλάχιστον από όσο φαίνεται.
Αυτά φυσικά μόνον όσον αφορά στα ζητήματα της κυβέρνησης. Γιατί τουλάχιστον τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα εσωκομματικά τους, είναι μια χαρά πολιτικοί. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες μετά το ... δημόσιο κράξιμο οι δηλώσεις να έχουν σταματήσει, αλλά το παιχνίδι συνεχίζει να παίζεται και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να το σταματήσει για να ασχοληθεί με τα της διαχείρισης του κράτους (δηλαδή των εντολών της τρόικας).
eglimatikotita.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα