Άρχισαν κιόλας την προπαγάνδα οι Σκοπιανοί

23:26 5/12/2011 - Πηγή: 24wro
Σε επιλεκτική όσο και προκλητική ερμηνεία... της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης προχωρά η ΠΓΔΜ, με την κυβέρνηση ...Γκρουέφσκι να εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πια να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες της χώρας του για ένταξή τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ,
Νίκολα Ποπόφσκι, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Δικαστήριο, τονίζοντας ότι η απόφαση είναι σημαντική καθώς η Ελλάδα έχει απειλήσει να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο και στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ τώρα που το βέτο της Ελλάδας κρίθηκε παράνομο, η χώρα δεν θα μπορεί να παρεμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

«Φέραμε την υπόθεση (στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το Δικαστήριο για την ξεκάθαρη απόφασή του ότι το βέτο της Ελλάδας στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου ήταν παράνομο. Η απόφαση είναι σημαντική επειδή η Ελλάδα έχει απειλήσει να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ποπόφκσι.

«Παρ' όλο που η (εκδικασθείσα) υπόθεση δεν αφορούσε το ζήτημα της ονομασίας, η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" παραμένει σταθερά δεσμευμένη στην εξεύρεση μίας διαρκούς, αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά με την Ελλάδα για το όνομα. Θα συνεχίσει να συμμετέχει καλή τη πίστει στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ, όπως πάντοτε έκανε, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων ετών, παρά τις αρνητικές ενέργειες της Ελλάδος, εμποδίζοντας την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

«Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" έχει το μεγαλύτερο δυνατό συμφέρον να βρεθεί μία οριστική λύση στη διαφορά της ονομασίας, υπό τη σκιά της οποίας ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα