Αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Τιμ Πολέντι

15:15 15/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ο πρώην κυβερνήτης Τιμ Πολέντι έγινε ο πρώτος σημαντικός... υποψήφιος που αποσύρθηκε από την κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος του...
Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την ανάδειξη του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς, ανακοινώνοντας την Κυριακή ότι σταματά την προσπάθεια.

Έξι μήνες πριν από την έναρξη των εσωκομματικών εκλογών σε κάθε πολιτεία, ο Πολέντι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News:
«Τερματίζω την εκστρατεία μου για τη διεκδίκηση της προεδρίας».

Ο νικητής ή η νικήτρια της διαδικασίας θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2012.

Ο Πολέντι αυτοπροβαλλόταν ως υποψήφιος ευρείας αποδοχής, που μπορούσε να προσελκύσει το ευρύτερο δυνατό ποσοστό των ψηφοφόρων στις εκλογές. Αλλά το Σάββατο ήλθε τρίτος σε εσωκομματική ψηφοφορία στην Αϊόβα.

Την ενδεικτική, μη δεσμευτική αυτή ψηφοφορία κέρδισε η Μισέλ Μπάκμαν, μέλος του Κογκρέσου, εκλεγμένη στη Μινεσότα και ευνοούμενη του λεγόμενου Κινήματος του Τσαγιού, συγκεντρώνοντας τις 4.823 από τις συνολικά 16.892 ψήφους (28,5%). Σε δηλώσεις της, η Μπάκμαν τόνισε ότι θέλει να 'επανεκκινήσει' την αμερικανική οικονομία, ενώ χαρακτήρισε τη νίκη της «ένα τεράστιο μήνυμα που εστάλη στην Ουάσινγκτον».

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ρον Πολ (27,6%).

Το Σάββατο, την πρόθεσή του να λάβει μέρος στην διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων εξέφρασε ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρι, παρ' ότι δεν έλαβε μέρος στην διαδικασία στην Αϊόβα.
Keywords
Τυχαία Θέματα