ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στην Ελλάδα το iPhone5 πωλείται στην υψηλότερη τιμή διεθνώς!

21:17 7/12/2012 - Πηγή: 24wro
​Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας φαίνεται να πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ...
Στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της τεράστιας ύφεσης, στη χώρα με τους εκατομμύρια ανέργους, στη χώρα όπου κάποιοι ψάχνουν για φαγητό στους κάδους απορριμμάτων, το κινητό τηλέφωνο iphone 5
πωλείται με την υψηλότερη τιμή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ναι καλά διαβάσατε!

Στη χώρα όπου έχουν τσακίσει τους μισθούς και τις συντάξεις πληρώνουμε ακριβότερα για το ίδιο ακριβώς προϊόν από άλλες χώρες που έχουν έως και το τριπλάσιο βασικό μισθό. Θα πείτε φταίει η εταιρία; Φυσικά όχι, καθώς η αγορά διέπεται από έναν αρχαιότατο κανόνα. Της προσφοράς και της ζήτησης. Το θέλει ο κόσμος στην τιμή που υπάρχει; Έτσι και ακριβότερα θα τους το δώσει η εταιρία!
Το πρόβλημα έγκειται στην καταναλωτική συνείδηση των Ελλήνων, η οποία απλώς δεν υπάρχει. Και άντε σε άλλες εποχές ευδαιμονίας, να καταλάβουμε ότι αρκετοί είχαν τα λεφτά να αγοράζουν ακριβά προϊόντα και μάλιστα ακριβότερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μέσα όμως σε μια περίοδο που θυμίζει πραγματικό πόλεμο και μετράμε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα χιλιάδες οι οποίοι να ζητούν με ζήλο ένα προϊόν με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα η τιμή του. Κι αν αναλογιστούμε ότι ανέρχονται σε εκατομμύρια κομμάτια οι πωλήσεις στην Ελλάδα του συγκεκριμένου τηλεφώνου, σημαίνει ότι όλοι αυτοί έχουν ακόμα απίστευτο χρήμα- προφανώς μαύρο και αφορολόγητο- και το σπαταλούν αριστερά δεξιά.

Τη δήλωση βόμβα έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των τιμών οι οποίες δεν πέφτουν παρά την βαθιά ύφεση στην Ελλάδα ο κ. Σκορδάς χρησιμοποίησε το iphone 5 ως παράδειγμα για να δείξει ότι μερικές φορές την ευθύνη για τις αυξημένες τιμές στη χώρα μας την έχουν οι καταναλωτές.

Το iphone 5 έχει έρθει στην Ελλάδα στην υψηλότερη τιμή που διακινείται διεθνώς», τόνισε ο κ. Σκορδάς και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί νομίζετε; Πώς έρχεται σε μια αγορά που είναι σ΄ αυτή την ύφεση ένα προϊόν στην υψηλότερη τιμή διεθνώς;».

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης: «Διότι ο καταναλωτής έχει αυτή την προτεραιότητα. Όταν βλέπει μια εταιρεία ένα προϊόν της ότι έχει ζήτηση κι ότι ο καταναλωτής το θέλει σ' αυτή την τιμή δεν θα το χαρίσει γιατί δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα...».

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα