ΑΠΙΣΤΕΥTΟ: Το FBI βρήκε κλεμμένη Ferrari και την τράκαρε!

00:00 2/6/2011 - Πηγή: 24wro
Όταν το FBI κατάφερε να εντοπίσει μια κλεμμένη Ferrari το 2008...
η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε προφανώς κάθε λόγο να χαίρεται. Όμως σύντομα η χαρά έγινε οργή, όταν ένας από τους πράκτορες του FBI αποφάσισε να πάει μια βόλτα τη Ferarri, ρίχνοντάς την τελικά σε ένα φράκτη. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μήνυσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης
των ΗΠΑ όταν εκείνο αρνήθηκε να πληρώσει 750.000 δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών...
Η Ferrari F50 είχε κλαπεί το 2003 από ένα κατάστημα στο Rosemont της Pennsylvania και εντοπίστηκε πέντε χρόνια αργότερα. Το ατύχημα συνέβη στο Lexington του Kentucky και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή.  Η επίσημη εκδοχή θέλει τον πράκτορα του FBI Fred Kingston να αναλαμβάνει να μετακινήσει τη Ferrari από ένα γκαράζ το Μάη του 2009. Για τη «μικρή βόλτα» κάλεσε μαζί του τον βοηθό εισαγγελέα J. Hamilton Thompson.
«Αφού φύγαμε από το πάρκινγκ φτάσαμε σε μια στροφή και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου άρχισε να γλιστρά» αναφέρει ο Thompson σε mail του προς την ασφαλιστική εταιρεία. «Προσπάθησα να επανακτήσω τον έλεγχο, αλλά το αυτοκίνητο γλίστρησε προς την στροφή. Το όχημα σταμάτησε σε μια συστάδα θάμνων και ένα μικρό  δέντρο». Από το ατύχημα ο βοηθός εισαγγελέα Thompson δεν τραυματίστηκε όμως ο πράκτορας Kingston χρειάστηκε μερικά ράμματα στο κεφάλι.
Να σημειώσουμε ότι το όχημα ανήκει πλέον στην ασφαλιστική εταιρεία Motors Insurance, η οποία είχε αποζημιώσει πλήρως τον ιδιοκτήτη μετά την κλοπή το 2003. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η Ferrari ήταν μία από τις 50 που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ και πως οι ζημιές από τη σύγκρουση την καθιστούσαν ολικώς κατεστραμμένη. Για το λόγο αυτό η ασφαλιστική αξίωσε αποζημίωση 750.000 δολαρίων από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το Υπουργείο αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν ευθύνεται για αγαθά όταν αυτά βρίσκονται στα χέρια των οργάνων ασφαλείας. Έτσι η εταιρεία προσέφυγε στα δικαστήρια και η υπόθεση θα εκδικαστεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα η ασφαλιστική αναζητά τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία που σχετίζονται με το περιστατικό, καθώς η κυβέρνηση τα έχει προστατέψει βάσει διατάξεων του σχετικού νόμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα