Απεργούν σήμερα και αύριο εφοριακοί και τελωνειακοί

14:39 12/9/2011 - Πηγή: 24wro
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι σε τελωνεία και εφορείες…
έπειτα από αποφάσεις των ομοσπονδιών τους. Με προσωπικό ασφαλείας στα τελωνεία ελέγχονται μόνο τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.


Από σήμερα έως και την Τετάρτη στις 7 το πρωί, απεργούν οι τελωνειακοί στη Βόρεια Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη συμφωνία περί προσωπικής διαφοράς. Οι εργαζόμενοι
του υπουργείου Οικονομικών αντιδρούν κάθετα στην ανάκληση της συμφωνίας που είχαν κλείσει πρόσφατα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περί καθιέρωσης «προσωπικής διαφοράς», ώστε να μη μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές τους.


Συγκεκριμένα, το τελωνείο των Κήπων στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, υπάρχουν ήδη σχηματισμένες ουρές από φορτηγά και επιβατικά ΙΧ οχήματα, αλλά οι τελωνειακοί απεργούν.


Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελών χρέη προσωπικού ασφαλείας, «βάσει νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε, και το κάνουμε, μόνο τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα». Αναφορικά με τα επιβατικά οχήματα συμπλήρωσε, «καθαρά και μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους εξυπηρετούνται που και που κάποιο επιβάτες».


«Ούτε ένα φορτηγό δεν πρόκειται να περάσει από το τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος, Ιωάννης Ζιάρας, προσθέτοντας δε ότι «ανά τρίωρο επιτρέπεται η διέλευση ως πέντε επιβατικών οχημάτων».


Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί και το τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την Fyrom και σύμφωνα με τον εκτελών χρέη προσωπικού ασφαλείας ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί φορτηγά, ενώ τα επιβατικά οχήματα περνούν ανά μία ώρα. «Οι όμορες αρχές είναι ενήμερες για την 48ωρη απεργία των τελωνειακών και προφανώς έχουν φροντίσει να μεταθέσουν τα δρομολόγιά τους μέσω Ελλάδας για την ημερομηνία μετά τη λήξη της κινητοποίησης», μας επισήμανε.


Με τα ρολά κατεβασμένα είναι και η τελωνειακή υπηρεσία το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και δουλειά του θα είναι νε ελέγξει αποκλειστικά και μόνο φορτηγά με ευπαθή προϊόντα. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται καμία κινητικότητα. Από τα τελωνεία Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, όπως και από τον Προμαχώνα, η διέλευση φορτηγών και οχημάτων γίνεται κανονικά. Στο λιμάνι του Πειραιά πάντως, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στη διακίνηση προϊόντων και εμπορευματοκιβωτίων αλλά και στην προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων από την 48ωρη απεργία των τελωνειακών που ξεκίνησε σήμερα. Οι περισσότερες εταιρείες επειδή γνώριζαν την εξαγγελθείσα απεργία των τελωνειακών είχαν βγάλει άδειες εκτελωνισμού απο την Παρασκευή και έτσι δεν δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον ΟΛΠ από τη Διεύθυνση Τελωνείων Αττικής έχει συγκροτηθεί προσωπικό ασφαλείας, αλλά μόνο για φαρμακευτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς.


Τόσο οι εργαζόμενοι στις εφορίες όσο
Keywords
Τυχαία Θέματα