Αντέχουν οι πλανητάρχες!

08:16 13/12/2011 - Πηγή: 24wro
Τα αγαθά του Αβραάμ, χρόνια του Μαθουσάλα έλεγε ένα παλιό ρητό που φαίνεται να βρίσκει...
εφαρμογή στους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με βασικό κριτήριο τις φωτογραφίες τους «πριν» και «μετά» από κάποια χρόνια, διαπιστώνεται πως οι πλανητάρχες εμφανίζουν γρηγορότερα σημάδια γήρανσης απ’ ό,τι οι υπόλοιποι, αλλά συνήθως ζουν παραπάνω από τους συνομηλίκους τους! Παρά το άγχος και τα μεγάλα βάρη που φέρει η θέση του προέδρου της ισχυρότερης χώρας του κόσμου, στην πλειονότητά τους οι πρόεδροι καταφέρνουν να ζήσουν περισσότερο από το προσδόκιμο της εποχής τους. Βέβαια, τα σημάδια γήρανσης
είναι εμφανή όσο περνούν τα χρόνια, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο υπερβολικό άγχος.

Όπως διαπίστωσε Αμερικανός ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, οι οκτώ πρώτοι πρόεδροι έζησαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου το προσδόκιμο ζωής ήταν μόλις τα 40 χρόνια για τους άνδρες. Εκείνοι όμως πλησίασαν τα 79,8 χρόνια κατά μέσο όρο. Αντίθετα, οι οκτώ τελευταίοι πρόεδροι που πέθαναν από φυσικά αίτια, έζησαν κατά μέσο όρο μόλις 1,8 χρόνια περισσότερο από τους πρώτους οκτώ.

Οι πλέον προνομιούχοι είναι οι τέσσερις τελευταίοι πρόεδροι, οι οποίοι διαθέτουν πακτωλό χρημάτων με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και νοσοκομεία, εν αντιθέσει με τους προγενέστερους.

Στην κατηγορία αυτή, ανήκουν ο 87χρονος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο 65χρονος Μπιλ Κλίντον, ο συνομήλικός του Τζορτζ Μπους και ο 50χρονος Μπαράκ Ομπάμα.

Κι αν οι περισσότεροι πλανητάρχες μοιάζουν ευνοημένοι, υπάρχουν κι αυτοί που έζησαν λιγότερο από το προσδόκιμο της εποχής τους. Όσοι προήδρευσαν από το 1841 έως και το 1923 ζωής τα 62,1 έτη, ενώ για τον μέσο Αμερικανό ο μέσος όρος ζωής είχε διαμορφωθεί στα 67,8 έτη.

Το άγχος της διακυβέρνησης μίας χώρας, που ρυθμίζει τις παγκόσμιες εξελίξεις, μπορεί να επιταχύνει τα σημάδια γήρανσης στην εμφάνιση των περισσοτέρων Αμερικανών προέδρων, αλλά δεν επηρεάζει τη μακροζωία τους!

Κορακοζώητοι ανάθεμά τους…
Keywords
Τυχαία Θέματα