Ανταρσία στο πλοίο ΕΛΛΑΣ;

00:21 31/1/2012 - Πηγή: 24wro

Η ανταποκρίτρια της Süddeutsche Zeitung παρομοιάζει την Ελλάδα με πλοίο που δέρνεται στους ωκεανούς, αντλώντας έμπνευση από...

παρεμφερή παρομοίωση του Βασίλη Βασιλικού στην περίοδο της δικτατορίας.

Σε άρθρο με τίτλο «Ανταρσία στο (πλοίο) Ελλάς» αναφέρει: «Υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου λέει ότι δεν έχει διαβάσει το
μνημόνιο που ταλανίζει τη χώρα επί ενάμιση χρόνο, γιατί ως υπουργός Εσωτερικών δεν είχε χρόνο. Ο άνθρωπος έχει γίνει υπουργός Οικονομίας και προσεχώς θα διεκδικήσει την ηγεσία του σοσιαλιστικού κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που οδήγησε την Ελλάδα στο ευρώ και στη συνέχεια παρέδωσε τα ηνία, επικρίνει τον καπετάνιο, αλλά και την πορεία του σκάφους».

Όμως η κριτική της Süddeutsche Zeitung είναι συνολική: «Επιτέλους πρέπει να γίνει ένας στοιχειωδώς ειλικρινής απολογισμός των λαθών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά και από τους διεθνείς πρωταγωνιστές στην προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας.
Κατ΄αρχάς το κουστούμι των μέτρων ήταν εξ΄αρχής ασφυκτικό και οι οδηγίες ήταν μονομερώς προσανατολισμένες σε περικοπές, κάτι που προκάλεσε ασφυξία στην οικονομία. Οι εισπράξεις από τις ιδιωτικοποιήσεις προαναγγέλθηκαν ως σωσίβιο σε μία εποχή που ήταν σαφές ότι οι ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να πωληθούν παρά μόνο σε εξευτελιστικές τιμές.
Σε όλα αυτά προστέθηκε η τάση των Ελλήνων να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για τη μιζέρια τους- τάση που ενισχύθηκε από μία πολιτική ελίτ που δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραδεχθεί τα λάθη του παρελθόντος»..
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα