Ανταρσία στο Δημόσιο - Φορείς αρνούνται να στείλουν στο Υπουργείο τα οικονομικά τους στοιχεία!

02:05 3/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό των φορέων του Δημοσίου...
που δεν στέλνουν τα οικονομικά τους στοιχεία στην κυβέρνηση.

Τον Ιανουάριο σχεδόν ένας στους 4, αγνόησε την κυβέρνηση ενώ το υπουργείο Οικονομικών, δημοσιοποίησε κατάλογο με όσους δεν έστειλαν στοιχεία τον Φεβρουάριο και θα έρθουν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες.

Οι φορείς του Δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα οικονομικά τους στοιχεία στην κυβέρνηση, όπως οι οφειλές τους, καθώς αυτά λαμβάνονται υπ' όψιν στην διαμόρφωση του ελλείμματος.

Τον Δεκέμβριο
περίπου τρεις στους τέσσερις φορείς (1227 από 1601) έστειλαν τα στοιχεία τους, ένα μήνα αργότερα το ποσοστό δεν παρουσίασε βελτίωση, καθώς με τις προσταγές του υπουργείου συμμορφώθηκαν 684 από τους 892. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου είναι ακόμα πιο απογοητευτικά, καθώς από τους 536 φορείς που έχουν συμπεριληφθεί στο υπό διαμόρφωση μητρώο, στοιχεία έστειλαν οι 303, δηλαδή περίπου το 56%.

Στην αποστολή των στοιχείων για τον Ιανουάριο, συνεπείς είναι:

♦320 από τους 369 ΟΤΑ

♦133 από τα 134 νοσοκομεία

♦36 από τους 61 οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης

♦195 από τα 328 λοιπά νομικά πρόσωπα

Όσον αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 4,96 δισ. τον Δεκέμβριο έχουν μειωθεί σε 4,06 τον Ιανουάριο.

Το ταμειακό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για τον Ιανουάριο, διαμορφώθηκε στα 3,06 δισ. ευρώ και το πρωτογενές έλλειμμα στα 2,694 δισ.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν αυστηρές ποινές, για τους φορείς του Δημοσίου που δεν στέλνουν στοιχεία, όπως περικοπή επιχορηγήσεων και παρακράτηση μισθών για τους προέδρους.

Δείτε την σχετική λίστα των φορέων που έστειλαν στοιχεία τον Φεβρουάριο επιλέγοντας το αρχείο από τη στήλη δεξιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα