Άνοιξαν βεντέτα στην Κρήτη για το θέατρο!

11:05 31/7/2011 - Πηγή: 24wro
Με την έναρξη της θητείας της αιρετής περιφέρειας όλοι στοιχημάτιζαν πως...

λόγω Εφετείου, ΚΤΕΛ ή κάποιας διοικητικής υπηρεσίας θα γινόταν…μπάχαλο στην συνεδρίαση!

Τελικά οι πάντες διαψεύστηκαν αφού το Εφετείο λύθηκε, στο ΚΤΕΛ τα βρήκαν και όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την τελευταία συνεδρίαση οπότε και το Σώμα παραλίγο να διαλυθεί λόγω…θεάτρου!

Ναι, η πρώτη κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
έγινε με αφορμή το ΔΗΠΕΘΕΚ και την συμμετοχή της Περιφέρειας στο κεφάλαιο του σημαντικού αυτού πολιτιστικού οργανισμού που εδρεύει στα Χανιά. Η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά και ήρθε προς τυπική, όπως διαφαινόταν, έγκριση το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας που είναι κάτι παραπάνω από 2000 ευρώ στο συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα ήταν μια αναπροσαρμογή της συμμετοχής της πρώην Νομαρχίας Ηρακλείου που επίσης στήριζε το θεσμό με το συμβολικό αυτό ποσό.

Κι εκεί που ήταν έτοιμοι άπαντες να ψηφίσουν ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Αλεξάκης παρατήρησε ότι σε ένα εδάφιο της προγραμματικής αυτής σύμβασης αναφερόταν ότι σκοπός του θεάτρου «είναι η πολιτιστική ενδυνάμωση της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης»…Ο σύμβουλος υπογράμμισε ότι σε εποχές που προωθείται ο συγκρητισμός αυτή η ειδική αναφορά στα Χανιά είναι εκ του περισσού και πως αρκεί η λέξη «Κρήτη»!

Ε, τότε ακολούθησε…πανδαιμόνιο από τους Χανιώτες περιφερειακούς συμβούλους και μάλιστα όλων των παρατάξεων. Όλοι ζήτησαν το λόγο απαιτώντας να μην βγει η φράση, άρχισαν τα επιχειρήματα ότι τα Χανιά είναι…ριγμένα, θυμήθηκαν και τις άλλες υποθέσεις! Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι περιφερειακοί σύμβουλοι των Χανίων υπογράμμισαν ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας ή του Ηρακλείου από παλιότερα είναι…συμβολική!

«Κοιτάξτε τα νούμερα. Πάνω από 80.000 ευρώ δίνει ο δήμος Χανίων και η ΤΕΔΚ Χανίων που συντηρούν το ΔΗΠΕΘΕΚ και έχει και την έδρα του στα Χανιά» τόνισαν οι σύμβουλοι μη σηκώνοντας κουβέντα!

Συγκεκριμένα οι Μέτοχοι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης είναι
Δήμος Χανίων Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου Χανίων
Περιφέρεια Κρήτης, Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου Λασιθίου
Δήμος Πλατανιά
Δήμος Καντάνου-Σέλινου
Δήμος Κισσάμου
Δήμος Αποκορώνου

Ακόμη κι όταν θυμήθηκαν οι παλιότεροι νομαρχιακοί σύμβουλοι του Ηρακλείου ότι στην προηγούμενη σύμβαση αυτός ο όρος είχε απαλειφθεί δεν συμφώνησαν. Ο δε αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Κουκιαδάκης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια από τα έγγραφα που αφορούν όλες τις δομές όπως π.χ. ο μαστογράφος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ έχει απαλειφθεί ο όρος «Ηράκλειο» και μπαίνει παντού «Κρήτη»: «Είμαστε τώρα ενιαία περιφέρεια και προωθούμε παντού την Κρήτη» υποστήριξε ο κ.Κουκιαδάκης αλλά και πάλι δεν επείσθησαν οι Χανιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι.

Τελικά τη λύση έδωσε ο προεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Πιτσούλης που είπε ότι «ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα» και πρότεινε να περάσει η προ
Keywords
Τυχαία Θέματα