Άνοιξαν οι κάλπες στη Ρωσία

23:37 3/3/2012 - Πηγή: 24wro
Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να ψηφίζουν καθώς... άνοιξαν σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδας τα εκλογικά κέντρα στη ρωσική Άπω Ανατολή, με τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν να υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο, παρά το έντονο κύμα αμφισβήτησης της διακυβέρνησής του.

Η Ρωσία εκτείνεται σε εννέα χρονικές ζώνες και οι κάτοικοι της Τσουκότκα είναι οι πρώτοι που ξεκινούν να ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές,
οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή στις 19:00 ώρα Ελλάδας στο Καλίνινγκραντ, οπότε θα γίνουν γνωστά και τα πρώτα αποτελέσματα. Περίπου 109.000 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν από λίγες ημέρες, έδιναν στον Πούτιν τη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου 60%.

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία: τον κομμουνιστή Γκενάντι Ζιουγκάνοφ -που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στη δεύτερη θέση-, τον λαϊκιστή Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, τον δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Πρόχοροφ και τον κεντρώο Σεργκέι Μιρόνοφ.

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων και της έντονης αμφισβήτησης της διακυβέρνησης του, ο Πούτιν έλαβε την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση 180.000 καμερών παρακολούθησης σε 90.000 εκλογικά κέντρα (σε σύνολο 95.000) σε όλη τη Ρωσία με στόχο να αποφευχθεί η νοθεία στις εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα