Ανοίγουν τα στόματα στο ΠΑΣΟΚ

08:11 6/12/2011 - Πηγή: 24wro
Τις δυνάμεις εντός του ΠΑΣΟΚ απελευθέρωσε με την παρέμβασή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...
που βοήθησε να «ανοίξουν τα στόματα», φέρνοντας κοντύτερα τις εξελίξεις.

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο «Το παρόν και το μέλλον της Κεντροαριστεράς», ο Χάρης Καστανίδης και έντεκα ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -πολλοί εκ των οποίων είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος την Κυριακή- παρενέβησαν αίφνης χθες στα εσωκομματικά
του κόμματος, υπερασπιζόμενοι τον Γιώργο Παπανδρέου και μιλώντας για «ανατροπή» του. «Η θρυαλλίδα για την κορύφωση της πολιτικής κρίσης ήταν το δίλημμα που διατύπωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τραπεζικού και εθνικού συμφέροντος», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι «το εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δεν ήθελε ούτε γενναίο 'κούρεμα' των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα,ούτε την έκδοση κοινών μετοχών για τη νέα χρηματοδότηση των τραπεζών», καταλήγοντας μετά από «αλληλουχία δραματικών γεγονότων» στην «ανατροπή» του εκλεγμένου πρωθυπουργού υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τριών κομμάτων.

Παρότι στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, μιλούν για μία «βαριά πολιτική παρέμβαση», μακριά από εσωκομματικές διαμάχες, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι θα πάρουν θέση όταν ανοίξει το θέμα, οι δώδεκα ασκούν κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης για το κυβερνητικό του έργο, ενώ αφήνουν αιχμές κατά των «εκσυγχρονιστών». Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, ζητούν να μην μετατραπεί «με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων», καλώντας στην ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

Την ίδια ώρα, ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά, αφού «όταν μπαίνει στα εισαγωγικά της αριστερής ή δεξιάς δημαγωγίας νοθεύεται και οδηγείται σε ήττα», ζητά με χθεσινό του άρθρο στα «Νέα» ο Δημήτρης Ρέππας, ενώ νέα ενδοπασοκική κίνηση με προεξάρχοντες τους βουλευτές Θανάση Οικονόμου, Φραγκίσκο Παρασύρη και Οδυσσέα Βουδούρη, παρουσιάζει αύριο τις θέσεις της.

Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ «γύρισμα» που έχει κόστος στην πολιτική αυτό που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας με νόημα πως «όποιος ταΐζει τον δράκο της ανθρωποφαγίας, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να τον αντιμετωπίσει». Για «όρους αμετροέπειας» με τους οποίους δεν μπορεί να οριστεί το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης μίλησε ο Μανώλης Όθωνας. «Δεν κατανοώ τη νοοτροπία υπουργών που έρχονται με υστέρηση δύο ετών να κάνουν δηλώσεις», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, ενώ να παραιτηθούν από τις υπουργικές τους καρέκλες, ζήτησε από τους «δελφίνους» ο Ντίνος Βρεττός.

Ότι «θα μπορούσε να αποφύγει αυτές τις εκφράσεις ο κ.Χρυσοχοΐδης» εκτίμησε ο Θόδωρος Παραστατίδης, ενώ ως «Ιφιγένεια» παρουσίασε τον Γιώργο Παπανδρέου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.

Τη στάση τους κατά τη διάρκεια των υπουργικών τους θητειών ζήτησε να λαμβάνουν υπόψη στον πολιτικό τους λόγο ο Γιώργος Ντόλιος, ενώ την ανάγκη να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου προέταξε των εσω
Keywords
Τυχαία Θέματα