Ανησυχία Ε.Ε. για την αιματοχυσία στη Συρία

15:16 30/8/2011 - Πηγή: 24wro
Τη βαθιά της ανησυχία για τη βάρβαρη καταστολή των διαδηλώσεων …
στη Συρία καταγγέλλει η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον.

Η νέα καταδίκη σημειώνεται καθώς χθες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί της αρχής στην επιβολή εμπάργκο στην εισαγωγή συριακού πετρελαίου, με την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης να αναμένεται ως τα τέλη της εβδομάδας.

«Η Υπάτη Εκπρόσωπος εξέφρασε τη
βαθιά ανησυχία της για τη συνέχιση της χρήσης βίας που διαπράττει το συριακό καθεστώς εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών, ακτιβιστών που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και του συριακού λαού στις συγκεντρώσεις τους. Επαναλαμβάνει την αναμφισβήτητη καταδίκη της βάρβαρης καταστολής», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Άστον.

Η Άστον επισήμανε ειδικά τον ξυλοδαρμό, την περασμένη εβδομάδα, του σκιτσογράφου Άλι Φερζάτ, τον οποίο χαρακτήρισε «ένα από τα παραδείγματα της γενικευμένης επίθεσης κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Πολλοί άλλοι αγωνιστές, ελεύθερα πνεύματα και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν υποστεί παρόμοιες ενέργειες βαρβαρότητας», πρόσθεσε,  καταγγέλλοντας επίσης ότι υπάρχουν «περιπτώσεις στις οποίες αναφέρθηκαν βασανισμοί» αντικαθεστωτικών.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας καταδίκασε επίσης την επίθεση εναντίον του τεμένους αλ Ριφάι, στα δυτικά της Δαμασκού, το Σάββατο.
Keywords
Τυχαία Θέματα