Ανασύνταξη μετά την... γκέλα και 20.000 στο ΟΑΚΑ

09:33 28/5/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος...
δικαιότατα γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ με 84-72.

Οι «πράσινοι» δε μπήκαν καθόλου στο πνεύμα του αγώνα και η γενικότερη εικόνα τους, μοιάζει με τη μεγαλύτερη φετινή τους... γκέλα. Και τη χαρακτηρίζουμε έτσι καθώς μοιάζει αδύνατο να εξηγήσει κανείς την εικόνα του πρώτου μέρους. Δώδεκα λάθη, αβίαστα τα περισσότερα και 13 επιθετικά ριμπάουντ των «ερυθρόλευκων», συνέθεσαν
το στόρι των δύο πρώτων δεκάλεπτων.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν να έχουν επιχειρήσει ούτε λίγο, ούτε πολύ 17 επιθέσεις παραπάνω στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, κερδίζοντας κατά κράτος όλες τις μάχες στο παρκέ. Η πλάστιγγα της ψυχολογίας έγειρε απόλυτα προς την πλευρά των Πειραιωτών, οι οποίοι όπως και να πετούσαν τη μπάλα, αυτή κατέληγε στο πλεκτό. Τώρα είτε η τελική διαφορά ήταν στο -20, είτε στο -14 ή, στο -1, ένα και το αυτό. Το σκορ είναι 2-1 και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να σηκώσει άμεσα κεφάλι, ώστε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει τη σειρά στο πέμπτο παιχνίδι.

Δεδομένα, πρέπει ν’ αλλάξει άρδην ψυχολογία και εικόνα και επιτέλους να δει από παίκτες – κλειδιά να... εμφανίζονται στο παρκέ. Χαρακτηριστική περίπτωση του συμπαθέστατου Σάτο, ο οποίος είδε τον Κέσελ να κάνει ότι θέλει στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα, ενώ σε γενικές γραμμές κινείται σε επίπεδα άλλου παίκτη, από αυτόν που γνωρίσαμε πέρσι. Αν προσθέσει κανείς και την αρνητικότατη εικόνα του Καλάθη, αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολη ήταν σήμερα η μοναξιά τουΔιαμαντίδη στην περιφέρεια. Οι εξάρσεις του αρχηγού του Παναθηναϊκού μαζί με αυτές τωνΚαιμακόγλου και Μπατίστ, ίσως και του Περπέρογλου δεν ήταν αρκετές για να μπορέσει να κερδίσει το «τριφύλλι». Για την εμφάνιση του Λόγκαν στο τελευταίο τρίλεπτο δεν θα σταθώ, καθώς εκεί το ματς ήταν ήδη ...σκοτωμένο και άπαντες έκαναν συντήρηση για την Τετάρτη.

Μια ημέρα που κατά την ταπεινή μου άποψη το ΟΑΚΑ πρέπει να έχει 20.000 κόσμου. Το αξίζει αυτή η ομάδα, το έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια στο παρκέ. Εξάλλου, ακόμη υπάρχει σφυγμός και άπαντες οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στα δύο επόμενα 40λεπτα. Από τον πρώτο οπαδό που θα μπει στο γήπεδο, μέχρι αυτόν που θα σβήσει το βράδυ τα φώτα.

ΥΓ: 26-12 οι βολές, αλλά δεν έπαιξαν κανένα ρόλο, ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες επιθέσεις στο ματς.

Onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα