Ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Σαξώνης

18:27 13/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ο βασικός κατηγορούμενος για την «τρύπα» στο ταμείο του δήμου...
Θεσσαλονίκης, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης προχώρησε σε ανασκευή της δήλωσης που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ότι για τα πλαστά έγγραφα δεν γνώριζε κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο.

Ζητώντας το λόγο από το δικαστήριο, κατά την έναρξη της σημερινής -19ης μέρας- της ακροαματικής διαδικασίας, ο Π. Σαξώνης είπε ότι η παραπάνω δήλωσή
του παρερμηνεύτηκε, διευκρινίζοντας ότι αφορούσε 12 πλαστά έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. «Για τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν ήξερε κανείς. Για τα υπόλοιπα βεβαίως γνώριζαν» είπε κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «μεθοδολογία».

Στο μεταξύ, η νυν προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων του δήμου Φωτεινή Κυργιαφίνη, καταθέτοντας στο δικαστήριο, σημείωσε ότι ο έλεγχος των εξόδων ήταν πλημμελής, ενώ σε παρέμβασή του ο εκ των κατηγορουμένων πρώην διευθυντής οικονομικής υπηρεσίας, είπε ότι τόσο ο δήμαρχος και ο γραμματέας του δήμου όσο και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών ενημερώνονταν καθημερινά για τις εισπράξεις του δήμου.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται το όριο προσωρινής κράτησης του Π. Σαξώνη, ο οποίος ως εκ τούτου θα αποφυλακιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα