Α.ΜΕΡΚΕΛ: Να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα

13:43 14/10/2012 - Πηγή: 24wro
Η καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας στο εβδομαδιαίο video - podcast της γερμανικής...
κυβέρνησης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι για να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα φθάνει όμως η Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την Ελλάδα,
την οποία και επισκέφθηκα. Και έχω την εντύπωση ότι βήμα-βήμα σημειώνεται ορατή πρόοδος, ενίοτε βραδύτερη από αυτή που ελπίσαμε, ωστόσο θα πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα ακόμα μία ευκαιρία. Από τη μία πλευρά να απαιτήσουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, τις οποίες από κοινού αποφασίσαμε, και από την άλλη πλευρά, ως φίλοι και εταίροι, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε» δήλωσε η καγκελάριος.

Στο ερώτημα, εάν «μια Ε.Ε. που θα παρέχει διαρκώς οικονομική βοήθεια σε όλο και περισσότερες χώρες μπορεί πραγματικά να έχει μέλλον», η καγκελάριος απάντησε: «Φυσικά και όχι. Εάν αυτό συνεχισθεί θα ήταν λάθος», επισημαίνοντας όμως ότι «τώρα οι αγορές δοκιμάζουν τη συνοχή μας και γι΄ αυτό τα δύο τελευταία χρόνια αναπτύξαμε τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να προστατεύεται εσαεί ο ευρωχώρος».

Σόιμπλε: αποκλείει την ελληνική χρεοκοπία

Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας απέκλεισε ο Γερμανός υπουργός ΟικονομικώνΒόφλγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως «δεν πρόκειται να συμβεί» και επαναλαμβάνοντας πως οι εικασίες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ βλάπτουν τόσο την ίδια όσο και την Ευρωζώνη συνολικά.

«Δεν έχει κανένα νόημα να εικοτολογούμε για έξοδο της Ελλάδας» από το κοινό νόμισμα υπογράμμισε, σημειώνοντας πως η Γερμανία θα υποστηρίξει την Αθήνα στην πορεία της «να γίνει ανταγωνιστική» και να δημιουργήσει ένα λειτουργικού σύστημα δημόσιας διοίκησης.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας σε συνάντησή του με επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη.
tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα