Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Στηρίζω την κυβέρνηση και θα ψηφίσω τα μέτρα

15:27 10/9/2012 - Πηγή: 24wro

«Δεν είναι ώρα για κομματικές συζητήσεις γιατί προέχουν οι ανάγκες της χώρας. Στηρίζω την κυβέρνηση γιατί είμαι παράγοντας σταθερότητας» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος...
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος με το βιβλίο του προαναγγέλλει την ίδρυση νέου κινήματος​, άνοιξε τα χαρτιά του: «Ας περάσουν οι δύο κρίσιμες εβδομάδες που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες και μετά θα τα δούμε αυτά» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος αποκάλυψε
ότι πραγματοποιεί συσκέψεις με μεγάλο επιτελείο και έχει επαφές με τον Γιώργο Φλωρίδη, προκειμένου να εκπονηθεί το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.

«Μιλάω για δύο εβδομάδες, γιατί η χώρα δεν μπορεί να περιμένει να κάνουν τα κόμματα τον κύκλο τους, οι κυβερνήσεις να κάνουν τον κύκλο τους. Με γενικολογίες και αναφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λύνεται το θέμα της ανάπτυξης. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για τέταρτη φορά νέα επώδυνα μέτρα αλλά στο πακέτο δεν προβλέπεται τίποτα συγκεκριμένο για την ανάπτυξη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε αυτές της επισημάνσεις όταν ήταν υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως από τον Αύγουστο του 2010 μιλούσε για την ανάγκη ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση της ύφεσης: «Δεν βγαίνει πέρα άλλο. Ο πολίτης δεν βλέπει τα δικά του συμφέροντα, το δικού ημερολόγιο».

Στην ερώτηση, τέλος, για το αν έχει διαρραγεί η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ και αν η αντίθεση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι προσωπική, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι δεν θα μπει σε εσωκομματική συζήτηση και ότι δεν θα υπάρξει από αυτόν εσωκομματική αναφορά «ούτε τώρα, ούτε μετά».

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα