Αλλαγές στην στρατηγική της ΕΛ.ΑΣ προανήγγειλε ο Χρήστος Παπουτσής

17:00 3/8/2011 - Πηγή: 24wro
Νέα μέτρα προανήγγειλε στον στρατηγικό σχεδιασμό των Σωμάτων Ασφαλείας ο Υπουργός... Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής σε ομιλία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα φαινόμενα βίας.
Αφού μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν πρέπει τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται να μετατρέψουν ένα κράτος σε αστυνομοκρατούμενο, ανέφερε πως η κούραση των αντρών που συμμετέχουν στη τήρηση της τάξης στις διαδηλώσεις
από τα γεγονότα της Κερατέας, τα γηπεδικά επεισόδια και τις συνεχείς διαδηλώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθούν ακραίες αντιδράσεις από ορισμένους αστυνομικούς, ενώ και οι διαδηλωτές από την ψυχολογική πίεση της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην χώρα μας και των συνεπειών της επηρεάστηκαν και αντέδρασαν ακραία προς στους αστυνομικούς.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρότεινε να επανεξεταστούν τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με σύγχρονα κριτήρια, χωρίς όμως να ακυρώνουν το δεδομένο δικαίωμα της διαδήλωσης, όπως επίσης να επανεξεταστούν οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας στις διαδηλώσεις, όπως δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες κλπ.
Τόνισε ότι θα επανασχεδιαστούν κάποιες τακτικές στα ΥΜΕΤ, τα ΜΑΤ. Την ΔΙ.ΑΣ και την Δ.Ε.Λ.Τ.Α, ενώ ετοιμάζονται στο υπουργείο να προσαρτήσουν κάμερες σε μοτοσικλέτες και περιπολικά που θα καταγράφουν τις κινήσεις των αστυνομικών έναντι των πολιτών και το υλικό αυτό θα έχει και χρήση αποδειχτικού στοιχείου για τυχόν παραβατική συμπεριφορά του πολίτη. Επίσης θα περάσουν οι αστυνομικοί από ψυχολογικό έλεγχο και θα καταρτηθούν συγκεκριμένα προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού γύρω από ζητήματα που αφορούν 

το Ισλάμ.

prionokordela.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα