Αλαλούμ με την εγκύκλιο για την εφεδρεία - Στον αέρα χιλιάδες υπάλληλοι!

12:36 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η εγκύκλιος- αλαλούμ, του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εφεδρεία, που εκδόθηκε χθες, εντείνει την ...
αγωνία των εργαζομένων στους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς, οι οποίοι απειλούνται με το φάσμα της εφεδρείας και δημιουργεί σύγχυση στην εφαρμογή του μέτρου.

Σε αρκετά σημεία διαφοροποιείται από το προσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, ενώ "αναθεωρεί" ακόμα και
διατάξεις του πολυνόμου 4024/2011.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες εργαζόμενοι τόσο στο στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βλέπουν τις αποδοχές τους να δέχονται βαρύ πλήγμα, αφού από τον Δεκέμβριο θα λάβουν μειωμένες αποδοχές με το νέο μισθολόγιο.

Οι γκρίζες ζώνες της εγκυκλίου:

-"Πονοκέφαλο" προκαλεί η απουσία σαφούς αναφοράς για το χρονοδιάγραμμα κατάργησης και συγχώνευσης των 11 μεγάλων οργανισμών που απασχολούν 7.000 υπαλλήλους, παρά το γεγονός ότι είχαν καταγραφεί στο προσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.

- Μετατίθεται κατά ένα μήνα η ημερομηνία που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που θέλουν μέχρι δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, δηλαδή αντί για τις αρχές Δεκεμβρίου θα ισχύσει το μέτρο την 1/1/2012

- Οι υπάλληλοι οκτώ οργανισμών που θα έβγαιναν σε εφεδρεία ήδη από τις 27 Οκτωβρίου και ακόμη περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την νέα εγκύκλιο του υπουργείου. Σύμφωνα με τα όσα εξέδωσε το Υπουργείο οι υπάλληλοι αυτοί τίθενται σε εφεδρεία εφόσον ολοκληρωθεί η μεταφορά τους. Αυτή η παράγραφος της εγκυκλίου διαβάζεται ως τροποποίηση του νόμου και έτσι κανείς δεν ξέρει τι ισχύει πλέον.

Η εγκύκλιος δίνει την αίσθηση ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να κερδίσει χρόνο στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή και από την εφαρμογή τους εξαρτάται η καταβολή της 6ης δόσης στη χώρα.


Keywords
Τυχαία Θέματα