Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις

02:05 5/7/2011 - Πηγή: 24wro

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας...



του Δημοσίου αναμένεται ότι θα δοθεί μέσα στην εβδομάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται ότι θα εστιάσει τις ενέργειές του στις διαδικασίες σύστασης του Ταμείου, που θα αναλάβει την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, μέχρι το 2015.

Με βάση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, οι διαδικασίες για τη σύσταση του Ταμείου αλλά και ο διορισμός των μελών που θα αποτελούν το
ΔΣ προβλέπονται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το Ταμείο θα μπορεί να λειτουργήσει πλήρως μέχρι το Σεπτέμβριο.

Όπως προβλέπει ο εφαρμοστικός του Μεσοπροθέσμου νόμος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα είναι ανεξάρτητο, ενώ ρόλο παρατηρητή θα έχουν ένας εκπρόσωπος της ευρωζώνης κι ένας από την Κομισιόν. Κάθε τρίμηνο, θα διενεργούνται ποσοτικές αξιολογήσεις της διαδικασίας, με στόχο η πρόοδος των αποκρατικοποιήσεων να παρακολουθείται στενά.

Πέραν της σύστασης του Ταμείου, εκκρεμεί και η σύσταση της Γενικής Γραμματείας Ακίνητης Περιουσίας εντός του υπουργείου Οικονομικών, που αναλάβει εποπτικό ρόλο στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Παράλληλα, εκκρεμεί η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και νομοθετικών διατάξεων, που θα διευκολύνουν τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

Πάντως, μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση περίπου 100 ακινήτων, ενώ μέχρι τότε αναμένεται και η πρώτη μελέτη αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, συνταχθείσα από κοινοπραξία οκτώ τραπεζών.

http://www.newscode.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα