Αυτοδυναμία η... συγκυβέρνηση – Τι δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις

08:14 20/4/2012 - Πηγή: 24wro
16 μέρες πριν από τις εκλογές, το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες στα δυο μεγάλα κόμματα...
είναι σαφές και ξεκάθαρο.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τα ποσοστά τους να έχουν «κλειδώσει» και τους πολίτες να δείχνουν το δρόμο της συγκυβέρνησης, αφού η αυτοδυναμία είναι απλά αδύνατο να επιτευχθεί για έναν από τους δυο. Κάτι που έδειξε άλλωστε και η δημοσκόπηση
της Alco για το NewsIt.

Πέρα από την επιβεβαίωση πως το πολιτικό σκηνικό παραμένει εξαιρετικά ρευστό, αυτό που προκύπτει από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε Νέα, Έθνος και Ελεύθερο Τύπο είναι το ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο το πως θα κυβερνηθεί η χώρα από τις 7 Μαΐου και μετά. Η ανησυχία μήπως ο τόπος μπει σε ένα τούνελ ακυβερνησίας είναι δεδομένη.

Για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων είναι απαραίτητο και το να μην επιστρέψει η χώρα στη δραχμή!

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οδεύουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αν και η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει αρνητικά αυτό το ενδεχόμενο και Βουλή με 10 κόμματα.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί, 45%...
Η αυτοδυναμία είναι όνειρο μακρινό επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα Τα Νέα.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου (25,5%) έναντι του ΠΑΣΟΚ (19,1%) αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας δε θα επιτευχθεί. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που Πάνου Καμένου δείχνουν να χάνουν έδαφος (7,1%), όπως άλλωστε και η Δημοκρατική Αριστερά (5,4%).
Σταθερά τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 10,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (9,1%). Στη νέα Βουλή φαίνεται ότι θα μπει και η Χρυσή Αυγή (5,4%) αλλά και ο ΛΑΟΣ (4%) παρά τη φθορά του από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας δηλώνει το 59% των ερωτηθέντων, ενώ η «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ» που ζητά το 77% των πολιτών, είναι άλλος ένας δρόμος προς τη συγκυβέρνηση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δε θέλει νέο γύρο εκλογών στην περίπτωση που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Μόλις στο 8,1% τάσσεται υπέρ.

Για το 26,7% των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό 25,8% αλλά για τους περισσότερους (45,2%) καταλληλότερος είναι ο... κανένας!

Χέρι-χέρι συσπείρωση και αυτοδυναμία...
δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν μαζί 39,7%! Φτάνουν όμως μαζί τις 155 έδρες... Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι η αυτοδυναμία πάει... περίπατο, ενώ συγχρόνως μειώνεται και η διαφορά των δυο κομμάτων.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και το ΠΑΣΟΚ 17,8%, με τη διαφορά να μειώνεται από το 4,5% στο 4,1%, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή θα υπάρχουν διαρροές. Και ενώ η ΝΔ βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται σε σχέση με την
Keywords
Τυχαία Θέματα