Αυστηρότερο έλεγχο των πολυεθνικών θέλουν Γερμανία και Βρετανία

23:23 5/11/2012 - Πηγή: 24wro
Έκκληση για αποφασιστική καταστολή της φοροδιαφυγής...
από τις πολυεθνικές εταιρείες σε διεθνές επίπεδο έκαναν σήμερα η Βρετανία και η Γερμανία, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών από την Ομάδα των Είκοσι (G-20) στο Μεξικό ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schauble δήλωσαν ότι οι διεθνείς κανονισμοί στη φορολόγηση θα πρέπει να είναι
πιο αυστηροί.

«Οι πολυεθνικές αποτελούν σημαντική πηγή για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την απασχόληση και τα φορολογικά έσοδα στη Γερμανία και την Βρετανία, αλλά και συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, τα διεθνή φορολογικά πρότυπα δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τις αλλαγές στις παγκόσμιες επιχειρηματικές πρακτικές, όπως είναι η εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στις εμπορικές δραστηριότητες. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες πολυεθνικές εταιρείες είναι σε θέση να μεταφέρουν τη φορολόγηση των κερδών τους εκτός των περιοχών που αυτά δημιουργούνται, ελαχιστοποιώντας έτσι τις φορολογικές πληρωμές σε σύγκριση με μικρότερες επιχειρήσεις που έχουν λιγότερες διεθνείς δραστηριότητες», αναφέρουν οι δύο χώρες σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών κάλεσαν την Ομάδα των Είκοσι να στηρίξει της προσπάθειες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) για τον εντοπισμό των κενών στο παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο και για την ανάπτυξη νέων εργαλείων που θα αποτρέπουν τις εταιρείες να μεταφέρουν τις υποχρεώσεις τους σε περιοχές χαμηλότερης φορολογίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα