Αφιέρωμα του TIME στη Χρυσή Αυγή

19:58 1/11/2012 - Πηγή: 24wro
«Στις Θερμοπύλες, το 480 πχ, ο βασιλιάς Λεωνίδας της Σπάρτης με 300 πολεμιστές έγραψε ιστορία...
πολεμώντας τον στρατό του Ξέρξη ο οποίος αριθμούσε 300 χιλιάδες καλά εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους Πέρσες. Στην περιοχή αυτή, εκεί που βρίσκεται ένα άγαλμα του βασιλιά της Σπάρτης, τον Αύγουστο - όπως και κάθε Αύγουστο- περίπου 800 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον «Λεωνίδα». Ηταν αγέλαστοι άντρες με στρατιωτικά ρούχα και μαύρα t-shirt στα οποία υπήρχε τυπωμένος ο μαίανδρος, ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο το οποίο συμπτωματικά μοιάζει με τη ναζιστική σβάστικα... Κάποιοι είχαν ξυρισμένα κεφάλια
και μεγάλες φαβορίτες. «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελλήνες», κράδαιναν οι άντρες με τα μαύρα ενώ παρήλαυναν με στρατιωτικό σχηματισμό...».

Έτσι ξεκινά το εξασέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού «Time», στην Χρυσή Αυγή. Η Ιωάννα Κακίση, που υπογράφει το ρεπορτάζ, μεταφέρει την έκπληξή της στους αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού για τους άντρες με τα σκληραγωγημένα πρόσωπα, την στρατιωτική περιβολή και τα μαύρα μπλουζάκια που άναβαν δάδες φωνάζοντας «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή»...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Time», το πλήθος που συνοδεύει βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποτελείται από οξυζεναρισμένες γιαγιάδες με μπλουζάκια του μέταλ συγκροτήματος «Black Sabbath», νεαρά ζευγάρια, παιδάκια και κληρικούς. Ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι εκεί ρίχνοντας αφορισμούς εναντίον της κυβέρνησης και των μεταναστών κραυγάζοντας ότι «γίνεται εισβολή από ξένους! Πρέπει να καθαρίσουμε την χώρα από δαύτους!», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος.

Το ρεπορτάζ του περιοδικού «Time» έχει τίτλο «Σκοτάδι στην Αυγή», ενώ προβάλλεται και στην πρώτη σελίδα του περιοδικού με υπέρτιτλο: «Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα».

Μέχρι πριν τρία χρόνια, το ποσοστό που συγκέντρωνε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές ήταν μέτα βίας 0,29%. Μέσα σε τρία χρόνια τα ποσοστά της Χ.Α. εκτοξεύτηκαν στην τρίτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων, σύμφωνα με πρόσφατα γκάλοπ.

Παρ’ όλα τα βίντεο που κυκλοφορούν όπου μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής προπυλακίζουν, βιαιοπραγούν και τρομοκρατούν παράνομους και μη μετανάστες και μικροπωλητές ή προσπαθούν να διώξουν παιδιά που δεν είναι ελληνόπουλα από παιδικούς σταθμούς, τα ποσοστά του κόμματος δεν έχουν πέσει και ψηφοφόροι δείχνουν να στηρίζουν την Χρυσή Αυγή.

Αυτό που περιγράφεται δεν είναι ένα περιθωριακό κόμμα. Οι υποσχέσεις της Χρυσής Αυγής για κατάργηση των χρεών των νοικοκυριών, τα συσσίτιά της σε Έλληνες πολίτες, η αιμοδοσία μόνο για Έλληνες ασθενείς και οι «παρακρατικές οργανώσεις που αστυνομεύουν τους δρόμους» έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους και σύμφωνα με δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου, βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο περιοδικό: «Σε λίγο θα διοικούμε την Ελλάδα. Ο λαός μας αγαπά».

Το ρεπορτάζ περιγράφει την Χρυσή Αυγή ως ένα κόμμα που «εκμεταλλεύτηκε το αποδυναμωμένο ελληνικό κράτος που μέσα από καταστροφικά μέτρα λιτότητας από τους Ευρωπαίους γραφειοκράτε
Keywords
Τυχαία Θέματα