Αφιέρωμα της ΕΡΤ: Ένας χρόνος χωρίς τον Μανώλη Ρασούλη

14:49 13/3/2012 - Πηγή: 24wro
Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του σημαντικού Έλληνα τραγουδοποιού...
Μανώλη Ρασούλη (13 Μαρτίου 2011) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ» παραγωγής 1983.
Ο Μανώλης Ρασούλης μιλάει για τη γλώσσα και τη δομή των τραγουδιών του, για το ύφος των στίχων του, αλλά και για τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα μέσα από
το περιοδικό «Αυγό» που εξέδιδε. Αναφέρεται στην ιδιαίτερη φιλία του με τον συνθέτη και μουσικό Μάνο Λοΐζο, καθώς και στη συνεργασία του με άλλους συνθέτες, όπως τον Μάριο Στεφανόπουλο, τον Ανδρέα Μικρούτσικο, τον Νίκο Ξυδάκη και τον Χρήστο Νικολόπουλο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον ερμηνευτή Νίκο Παπάζογλου.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται τραγούδια του, όπως το «Όλα σε θυμίζουν» με την Χ. Αλεξίου, το «Στις τρεις χαράματα Ομόνοια» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε μουσική του Μανου Λοΐζου, το «Καθόμουνα στου Λέντζου» με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, το «Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά» με το Γιώργο Σαρρή σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου, το «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ» ερμηνευμένο από τον ίδιο τον στιχουργό σε μουσική δική του και της Βάσως Αλλαγιάννη και το «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια» με τον Νίκο Παπάζογλου σε μουσική του Νίκου Ξυδάκη.
Η εκπομπή παρουσιάζει επίσης και ένα σπάνιο ντοκουμέντο: τον Μανώλη Ρασούλη και τον φίλο του Νίκο Παπάζογλου να ερμηνεύουν μαζί το τραγούδι «Στη ρωγμή του Χρόνου».

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα