ΑΕΙ: Κατάληψη για ακόμη μία εβδομάδα

10:52 14/9/2011 - Πηγή: 24wro
Οι πανεπιστημιακοί συνεχίζουν ν' αντιδρούν ποικιλοτρόπως, ενώ αρχίζουν να εμφανίζονται...
τα πρώτα προβλήματα δυσλειτουργίας, είτε εξαιτίας των απαιτήσεων του νέου νόμου (δρομολογήσεις πιεστικών ζητημάτων, όπως στέγαση και σίτιση) είτε εξαιτίας της ανώμαλης μεταβατικής κατάστασης.

Την ίδια στιγμή, οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, ενώ μεγαλώνει ο κατάλογος των καθηγητών που λένε όχι στην εφαρμογή του νόμου, αρνούμενοι τη συμμετοχή
τους στις διαδικασίες συγκρότησης των νέων οργάνων διοίκησης.

Από χθες άρχισε ο νέος γύρος γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Αν και άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελαφρές ενδείξεις διάστασης από την κοινή κατεύθυνση της συνέχισης, με την απόκλιση της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ -που πλέον μιλά για ανοιχτές σχολές-, η εικόνα δεν αλλάζει. Χθες, σε όσες σχολές έγιναν γενικές συνελεύσεις, η κατάληψη ανανεώθηκε για μία ακόμη εβδομάδα. Ετσι, πάλι όλο το Ε.Μ. Πολυτεχνείο είναι κλειστό, αρκετές σχολές των Αθηνών, αλλά και άλλα Ιδρύματα του κέντρου.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην περιφέρεια. Σήμερα, συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις.

Την ίδια στιγμή, οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα, αλλά με ανοιχτά Ιδρύματα, ενώ ακόμη ένας καθηγητής, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κώστας Ζώρας, αρνείται να συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή για τη συγκρότηση του Συμβουλίου του Ιδρύματος. (Ο νόμος προβλέπει τη συμμετοχή στην επιτροπή δύο πρώην πρυτάνεων και τριών αντιπρυτάνεων).

Κάθε μέρα τα προβλήματα και οι δυσάρεστες εκπλήξεις πολλαπλασιάζονται στα ΑΕΙ της χώρας, ειδικά στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου.

Παράλληλα, όμως, έχουν μπλοκαριστεί νευραλγικά θέματα, όπως η έγκριση των διορισμών των προέδρων των τμημάτων από το υπουργείο. Και μέσα στη σύγχυση και την ταραχή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άρχισε να ζητάει στοιχεία από τα ΑΕΙ (αρχής γενομένης από το ΕΜΠ), εν όψει συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων Δημοσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα