Άδειασαν οι τσέπες και τα ρεζερβουάρ

12:12 7/8/2012 - Πηγή: 24wro

Φλερτάρει με τα δύο ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη...
ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας, παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση καυσίμων έχει περιοριστεί δραστικά και έχουν κλείσει περίπου 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων.

Χθες, στην κορύφωση των θερινών διακοπών, η υψηλότερη τιμή βενζίνης παρατηρήθηκε στις Κυκλάδες, φτάνοντας τα 1,981 ευρώ το λίτρο. Ακολουθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 1,979 ευρώ το λίτρο, ενώ στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Λασίθι, στα Δωδεκάνησα, στην Κεφαλλονιά και την Κέρκυρα
οι τιμές ξεπερνούν τα 1,90 ευρώ το λίτρο.

Υψηλές τιμές όμως παρατηρούνται και στους νομούς Έβρου και Μαγνησίας, όπου σε αρκετά πρατήρια η αμόλυβδη βενζίνη πουλιέται πάνω από 1,940 ευρώ το λίτρο. Αντίθετα, η χαμηλότερη τιμή παρατηρήθηκε στην Κορινθία, με τιμή 1,674 ευρώ / λίτρο.

Η μέση τιμή αμόλυβδης πάντως κυμαίνεται κυμαίνεται από 1,730 ευρώ έως 1,877 ευρώ / λίτρο πανελλαδικά. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι η άνοδος στις τιμές της βενζίνης οφείλεται κυρίως στην πτώση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, γεγονός που αναγκάζει τις εταιρίες πετρελαιοειδών να αγοράζουν σε υψηλότερες τιμές, αλλά και στο γεγονός της υψηλής ζήτησης που παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, κυρίως στα νησιά, λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών.

Θεαματική κάμψη

Εντωμεταξύ, η κατανάλωση καυσίμων στη χώρα μας παρουσιάζει σημαντική κάμψη το πρώτο τετράμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την κατανάλωση πετρελαιοειδών, η συνολική μείωση καυσίμων φτάνει το 12%, ενώ στις βενζίνες η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 13%.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα